Δ. Σιούφας: «Στην πρωτοπορία της Έρευνας και της Τεχνολογίας το ΕΛΚΕΘΕ»

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2007 17:01

Τη συνέχιση της στήριξης των δραστηριοτήτων του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών επαναβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας κατά την επίσημη επίσκεψή του στο ΕΛΚΕΘΕ, στην Ανάβυσσο, συνοδευόμενος από το γενικό γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας καθηγητή Ιωάννη Τσουκαλά.

Μετά τη συνάντηση με τη Διοίκηση και τους εργαζομένους, ο κ. Σιούφας δήλωσε ότι το Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών «βρίσκεται στην πρωτοπορία της Έρευνας και της Τεχνολογίας στην πατρίδα μας και μας κάνει υπερήφανους για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει μέχρι σήμερα και για τα προγραμματικά σχέδια που έχει για όλο το επόμενο διάστημα».

Πρόσθεσε ακόμη πως στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να αποκτήσει το Κέντρο ένα σύγχρονο ερευνητικό σκάφος στη θέση του σκάφους «Αιγαίο», καθώς επίσης να ενισχύσει περαιτέρω τις υποδομές και τα ινστιτούτα που λειτουργούν στο Κέντρο.

Στα σχέδια του υπουργείου Ανάπτυξης είναι και η δημιουργία Θαλασσόκοσμου και στην Αθήνα, ανάλογου με εκείνους που λειτουργούν στη Ρόδο και την Κρήτη, όπου θα παρουσιάζεται η θαλάσσια ζωή της περιοχής της Μεσογείου.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα