Η Xansa στον έλεγχο της Steria αντί 472 εκατ. λιρών

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2007 17:13

Στην εξαγορά της βρετανικής ανταγωνίστριάς της Xansa Plc., αντί 472 εκατ. λιρών (960 εκατ. δολ.) σε ρευστό, πρόκειται να προχωρήσει ο γαλλικός όμιλος παροχής υπηρεσιών ΙΤ, Steria.

Η απόκτηση της Xansa αποτελεί την πιο πρόσφατη ένδειξη ότι οι δραστηριότητες εξαγορών και συγχωνεύσεων στον τομέα του ΙΤ έχουν αρχίσει να επεκτείνονται όλο και περισσότερο.

Η εταιρεία που θα δημιουργηθεί θα συγκαταλέγεται στις 10 μεγαλύτερες του κλάδου στην Ευρώπη, με τα proforma συνδυασμένα της έσοδα να υπολογίζονται γύρω στα 1,8 δισ. ευρώ. Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Steria, Φρανσουά Ενόντ, η απόκτηση της Xansa είναι «μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης» για την εταιρεία, που θα τη φέρει πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου για αύξηση της κερδοφορίας της στα 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2008, από 1,3 δισ. ευρώ το 2006.

Η σημερινή ανακοίνωση της Steria οδήγησε πάντως τη μετοχή της σε πτώση. Στις 16.23 ώρα Ελλάδος σημείωνε απώλειες 6,9%, στα 42,68 ευρώ, εν μέσω ανησυχιών ότι το τίμημα της εξαγοράς είναι υπερβολικά μεγάλο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα