Μέσα στον Οκτώβριο υποβολή ΠΣΕΑ στην ΕΕ για αποζημιώσεις στους αγρότες

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2007 18:16

Μέσα στον Οκτώβριο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα υποβάλει για έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνολικό πρόγραμμα ΠΣΕΑ για την αποκατάσταση των ζημιών και τη χορήγηση αποζημιώσεων στους πληγέντες από τις πυρκαγιές αγρότες όλης της χώρας.

Αυτό εξήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Μπασιάκος μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σε πυρόπληκτες περιοχές του νομού Κορινθίας.

Ευελπιστούμε, πρόσθεσε ο κ. Μπασιάκος, ότι η έγκριση του εν λόγω προγράμματος ΠΣΕΑ θα γίνει γρήγορα, με δεδομένο ότι το προηγούμενο πρόγραμμα που είχαμε υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίθηκε εντός τριμήνου.

Με βάση το πρόγραμμα αυτό, επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα δοθεί η ευκαιρία να καλυφθούν όλες οι περιπτώσεις των ζημιών στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο και το πάγιο κεφάλαιο από τις πυρκαγιές, καθώς το πρόγραμμα θα περιέχει αποζημιώσεις για την απώλεια παραγωγής και ζώων, την αποκατάσταση του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, την ανασύσταση των παραγωγικών δένδρων και την κάλυψη της απώλειας εισοδήματος των αγροτών, μέχρις ότου τα νέα δέντρα αποδώσουν καρπούς.

Ειδικά για το νομό Κορινθίας, ο κ. Μπασιάκος είπε ότι με βάση τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις το ύψος των ζημιών στον αγροτικό τομέα ανέρχεται στα 11.000 στρέμματα.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα