ΕΣΕΕ: Καινοτόμες οι διατάξεις του ν/σ για τη φοροδιαφυγή

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2007 20:35

Θετικές κρίσεις για το νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή διατυπώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), επισημαίνοντας παράλληλα ότι χρειάζονται και άλλες μεταρρυθμιστικές αλλαγές.

Όπως αναφέρει, το νομοσχέδιο διακρίνεται για την καινοτομία των διατάξεών του και για τη συμβολή του στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης, μεταξύ των δύο μερών μέσω της εθελουσίας συμμόρφωσης.

Παράλληλα, θεωρεί ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου πρέπει να υποστηριχθούν και με άλλες μεταρρυθμιστικές αλλαγές. «Η ήδη λειτουργούσα επιτροπή αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος, πρέπει να εντείνει της προσπάθειες της και να διαμορφώσει προτάσεις απλοποίησης των διαδικασιών. Στο πλαίσιο της ίδιας Επιτροπής, μπορεί να αντιμετωπισθεί ως ώριμο μέτρο, η κατάργηση του ΚΒΣ και η ενσωμάτωση των απολύτως απαραίτητων διατάξεών του, σε ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο» αναφέρει σε ανακοίνωση της η συνομοσπονδία.

Επίσης τονίζει ότι οι θετικές διατάξεις του νομοσχεδίου για να αποφέρουν τα επιδιωκόμενα θετικά αποτελέσματα, πρέπει να αφομοιωθούν από όλους τους εμπλεκόμενους, υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας, φορείς, επιχειρήσεις και κυρίως τους πολίτες. «Για τον λόγο αυτό, απαιτείται ένας διαρκής και εκτεταμένος δημόσιος διάλογος, ο οποίος να πείσει κυρίως τους πολίτες ότι, η συμμετοχή τους στην φοροδιαφυγή είναι τελικά ασύμφορη για τους ίδιους και τα παιδιά τους και οφείλουν να στρατευθούν για την διασφάλιση του γενικότερου δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα