Εκτακτη επιχορήγηση ύψους 4,575 εκατ.€ για βελτίωση υποδομών σε νηπιαγωγεία

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2007 16:52

Υπεγράφη σήμερα από την υπουργό Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, η απόφαση για την έκτακτη επιχορήγηση ύψους 4.575.000 ευρώ προς όλους τους Δήμους και τις Νομαρχίες της χώρας για την απόκτηση ελαφρών αιθουσών που θα ενισχύσουν τις ανάγκες κτιριακής υποδομής σε Νηπιαγωγεία.

Τα κονδύλια αυτά αποδεσμεύονται άμεσα από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ A.E.) και αποστέλλονται προς 46 Δήμους και Νομαρχίες της χώρας προκειμένου οι ΟΤΑ να καλύψουν έγκαιρα, με δικές τους διαδικασίες, τις ανάγκες τους.

Παράλληλα, ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ A.E.) έχει αποστείλει προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πλήρες και αναλυτικό δελτίο τεχνικών προδιαγραφών με βάση το οποίο οι ΟΤΑ θα προχωρήσουν στη διενέργεια των σχετικών διαγωνισμών.

Όπως επισημαίνεται, το ποσό το οποίο διατίθεται μαζί με 200 αίθουσες που ήδη έχει προμηθευτεί και προωθεί προς τους αποδέκτες ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων καλύπτει τις απαιτήσεις που έχουν υποβληθεί από τις Νομαρχίες και τους Δήμους προς τον ΟΣΚ για ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές εξαιτίας της αύξησης του μαθητικού δυναμικού στα Νηπιαγωγεία, καθώς και διάφορες άλλες ανάγκες ειδικών και λοιπών σχολείων.

Επίσης, με άλλη απόφαση της υπουργού Παιδείας αποδεσμεύονται τα κονδύλια που απαιτούνται για την ανακατασκευή του κτιρίου όπου στεγάζεται το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο του δημοτικού διαμερίσματος Μελισσίων του Δήμου Αιγίου στο νομό Αχαΐας που καταστράφηκε από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Η έκτακτη αυτή επιχορήγηση διατίθεται στο δήμο μέσω του ΟΣΚ, οι δε εργασίες ανακατασκευής του σχολικού συγκροτήματος ξεκίνησαν σήμερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα