Πάνω από τα 78 δολάρια το αμερικανικό αργό

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2007 20:52

Κοντά στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών κινείται η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς το αμερικανικό ελαφρό αργό ξεπέρασε τα 78 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού είχε ανέλθει το απόγευμα (20:10 ώρα Ελλάδος) στα 78,10 δολάρια το βαρέλι, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του μπρέντ, συμβολαίου Αυγούστου, βρισκόταν στα 76,65 δολάρια το βαρέλι.

Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η τιμή του πετρελαίου -η οποία κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα όλο τον Ιούλιο- ενισχύθηκε σημαντικά από την πρόβλεψη για μείωση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ ενώ η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται αύριο. Σύμφωνα με τους αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Ρόιτερ, τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται να είναι μειωμένα κατά 1,1 εκατ. βαρέλια.

Μερικοί αναλυτές, όπως ο αναλυτής της Commonwealth Bank of Australia Ντέιβιντ Μούρ, εκτιμούν ότι οι τιμές του μαύρου χρυσού θα συνεχίσουν την ανοδική τους τροχιά, εκτός κι αν ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ) αποφασίσει να ενισχύσει τη μειωμένη παραγωγή του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα