Alpha Bank: Αύξηση κερδών κατά 48,4% στο α΄ εξάμηνο

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2007 08:45
UPD:08:59

Σε 454 εκατ. ευρώ ανήλθαν στο πρώτο εξάμηνο του 2007 τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Alpha Bank σημειώνοντας αύξηση κατά 48,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Η αύξηση αυτή είναι μεγαλύτερη απ΄ ό,τι αναμενόταν.

Τα καθαρά έσοδα τόκων αυξήθηκαν 8,3% φθάνοντας τα 752,5 εκατ. ευρώ.

Η αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων διαμορφώθηκε σε 30,7% έναντι 28,4% πέρυσι, ενώ οι χορηγήσεις αυξήθηκαν κατά 21,3%, στα 37,5 δισ. ευρώ.

Οι χορηγήσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 70,5% και αντιστοιχούν πλέον σε 15% του συνόλου των χορηγήσεων.

Τα κεφάλαια πελατείας αυξήθηκαν κατά 14,9% ανερχόμενα σε 44 δισ. ευρώ.

Το καθαρό έσοδο τόκων μετά από ζημίες απομειώσεως αυξήθηκε κατά 15,1%.

Τα έσοδα από προμήθειες ενισχύθηκαν κατά 14,8%, ενώ ο δείκτης κόστους προς έσοδα διαμορφώθηκε σε 45,9%.

Kωστόπουλος: Ετος – ορόσημο το 2007

«Το 2007 αποτελεί έτος ορόσημο για την Alpha Bank, καθώς δημιουργούμε μία σταθερή λειτουργική βάση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, όπου το Δίκτυό μας στο τέλος του έτους θα υπερκαλύψει αριθμητικά το ελληνικό», δήλωσε ο πρόεδρος της Alpha Bank, Γιάννης Κωστόπουλος.

«Η ανάπτυξη των εργασιών μας επιταχύνεται και είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με το επιχειρησιακό μας πρόγραμμα Agenda 2010. Είμαστε ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση όλου του Προσωπικού στο όραμά μας που αφορά στην εξέλιξη της Alpha Bank σε ένα ολοκληρωμένο χρηματοπιστωτικό οργανισμό με γεωγραφική εμβέλεια σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη που δημιουργεί πραγματική αξία για τους Μετόχους του».

«Στο δεύτερο τρίμηνο του 2007, η επίδοσή μας επιβεβαιώνει την προοπτική μας για περαιτέρω άνοδο της κερδοφορίας μας. Στην Ελλάδα, η αύξηση των εργασιών στην καταναλωτική πίστη, τη χρηματοδότηση των μικρών επιχειρήσεων και την προσέλκυση κεφαλαίων υπήρξε σημαντική, ενώ η επέκτασή μας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη αντανακλάται ήδη στην αύξηση των μεριδίων αγοράς μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Δημήτριος Μαντζούνης.

«Επίσης, οι δραστηριότητές μας θα ενισχυθούν με την επικείμενη συνεργασία με την Abank στην Τουρκία. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη βελτίωση των πιστωτικών συνθηκών, εξασφαλίζουν ρυθμό αναπτύξεως κερδών 20% ήδη από το 2007».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα