Ακριβότερο από σήμερα το ηλεκτρικό

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2007 11:05

Αυξήσεις από 2,5% - 3,8% στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ισχύουν από σήμερα. Οι αυξήσεις βρίσκονται στα επίπεδα του πληθωρισμού για το περίπου 45% των πελατών της ΔΕΗ, οι οποίοι καταναλίσκουν ενέργεια ίση ή μικρότερη από 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο, τους αγρότες και τους πολύτεκνους.

Για τους μεγαλύτερους καταναλωτές οι αυξήσεις είναι υψηλότερες κατά 1% από τον τρέχοντα πληθωρισμό, όπως επίσης και για τους εμπορικούς καταναλωτές με την απόφαση του υπουργού, παραμένουν αμετάβλητα τα τιμολόγια του μειωμένου νυκτερινού και του βιομηχανικού ρεύματος, τα οποία ως γνωστόν είχαν αυξηθεί από την 1η Απριλίου 2007, προκειμένου να αντισταθμίσει η ΔΕΗ μέρος των απωλειών της από την αύξηση των τιμών των καυσίμων.

Με τη νέα απόφαση, διατηρείται η ισχύς των κινήτρων για εξοικονόμηση ενέργειας. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που οι καταναλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από 1.8.2007 έως 31.7.2008, όπως προκύπτουν από το τετραμηνιαίο κύκλο καταμέτρησης, είναι μειωμένες κατά ποσοστό τουλάχιστον 6% σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη χρονική περίοδο, όσον αφορά τα οικιακά τιμολόγια και για καταναλώσεις έως και 12.000 kWh, ορίζεται επιστροφή ποσού που αντιστοιχεί στο 5% της αξίας ενέργειας και παγίου της περιόδου της μειωμένης κατανάλωσης. Η επιστροφή θα γίνει με ενσωμάτωση σε επόμενο λογαριασμό.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα