Gazporm: Μειώνει τις εξαγωγές προς Λευκορωσία

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2007 12:25

Τη μείωση των εξαγωγών του προς τη Λευκορωσία κατά 45%, από την επόμενη Παρασκευή, ανακοίνωσε ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom, καθώς οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών σχετικά με χρέος ύψους 456 εκατ. δολ. δεν απέδωσαν.

Όπως διαβεβαίωσε o εκπρόσωπος της Gazprom Σεργκέι Κουπριγιάνοφ στο Reuters, η τροφοδοσία της Ευρώπης δεν πρόκειται να επηρεαστεί.

«Η Λευκορωσία δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής τίποτα για να λύσει το θέμα του χρέους, το οποίο θεωρούμε ως παραβίαση των προηγούμενων συμφωνιών μας. Έχει τα χρήματα να το αποπληρώσει και δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν το κάνει», δήλωσε ο ίδιος.

Το Μινσκ, από την πλευρά του, ζητάει περισσότερο χρόνο από τη Ρωσία προκειμένου να αποπληρώσει το χρέος, ενώ παράλληλα προσπαθεί να πείσει τη Μόσχα να του χορηγήσει δάνειο.

Η κίνηση αυτή ξυπνάει μνήμες από τις προηγούμενες διαμάχες της Μόσχας με τη Λευκορωσία και την Ουκρανία, οι οποίες είχαν οδηγήσει σε σημαντική μείωση των ρωσικών εξαγωγών προς την Ευρώπη, επαναφέροντας στο προσκήνιο την ανάγκη απεξάρτησης από το ρωσικό αέριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα