Ignite Ideas – Πρόγραμμα ανοιχτής καινοτομίας της Nestlé Ελλάς

Sponsored Content
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 10:30

Συνολικά δέκα ομάδες πέρασαν στη δεύτερη φάση του προγράμματος «Ignite Ideas», μιας πρωτοβουλίας της Nestlé Ελλάς που στοχεύει στην ενδυνάμωση νεοφυών επιχειρήσεων (startups) και καινοτόμων ιδεών και υλοποιείται για 2η φορά με την υποστήριξη του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Το φετινό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στη Βιώσιμη Ανάπτυξη που αποτελεί βασικό πυλώνα δράσης και ανάπτυξης της Nestlé. H εταιρεία υποστηρίζει τις συμμετέχουσες ομάδες στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού και την υλοποίηση της επιχειρηματικής τους ιδέας παρέχοντάς τους καθοδήγηση και εργαλεία που βασίζονται στην τεχνογνωσία, τη διεθνή εμπειρία και τη δραστηριότητά της στον πολύπλευρο τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης.  

Στην α’ φάση του φετινού προγράμματος, στο Open Call, 36 φιλόδοξες επιχειρηματικές ομάδες δήλωσαν συμμετοχή υποβάλλοντας καινοτόμες προτάσεις  που κάλυψαν πολλαπλούς θεματικούς τομείς του πυλώνα Βιώσιμης Ανάπτυξης: την κυκλική οικονομία στη συσκευασία προϊόντων, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση σπατάλης τροφίμων, τη βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα και τις μεταφορές, καθώς και την εκπαίδευση σε ζητήματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος. 

Έπειτα από αξιολόγηση, οι 10 πιο ώριμες ομάδες συνεχίζουν την πορεία τους στη β’ φάση του προγράμματος που περιλαμβάνει pivoting workshops με την καθοδήγηση και την ενεργή συμμετοχή των ανθρώπων της εταιρίας (από όλα τα τμήματα και με διαφορετική ειδικότητα) που ως μέντορες, εκπαιδευτές και σύμβουλοι, παρέχουν επιχειρηματική καθοδήγηση στις συμμετέχουσες ομάδες στην τελική διαμόρφωση της ιδέας τους.

Η γ’ φάση του προγράμματος ξεκινάει τον Ιανουάριο και οι συμμετέχουσες σε αυτή ομάδες (που θα προκύψουν από τη β’ φάση) καλούνται να επιβεβαιώσουν το Proof of Concept (εντός 3 – 4 μηνών) που παρουσίασαν, δοκιμάζοντας το σε πραγματικό περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, θα κληθούν να ετοιμάσουν μια ολοκληρωμένη παρουσίαση (final pitching) της επιχειρηματικής τους ιδέας και να την παρουσιάσουν στην επιστημονική επιτροπή του προγράμματος. 

Τα αξιόλογα αποτελέσματα του πρώτου κύκλου εφαρμογής του προγράμματος ανοιχτής καινοτομίας της Nestlé Ελλάς, που ξεκίνησε το 2018, σε συνδυασμό με το έντονο ενδιαφέρον συμμετοχής και των ιδιαίτερα καινοτόμων προτάσεων που υποβλήθηκαν στον υφιστάμενο δεύτερο κύκλο, έχουν ανοίξει ήδη το δρόμο και για τρίτο κύκλο του προγράμματος. 

NIKOS KOKKINAKIS

Φωτογραφία από την τελική φάση του περσινού προγράμματος Ignite Ideas.

«Η υποστήριξη των νέων και της νεανικής επιχειρηματικότητας αποτελούν προτεραιότητα για την εταιρία μας. Μέσω του προγράμματος ανοιχτής καινοτομίας Ignite Ideas μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουμε τις πρωτοπόρες ιδέες νεοφυών ελληνικών επιχειρήσεων σε τομείς που σχετίζονται με τη δραστηριότητά μας και να τους παρέχουμε εφόδια και εργαλεία που θα τις ενδυναμώσουν και θα τις βοηθήσουν να εξελιχθούν και να πετύχουν τους στόχους τους. Το πρόγραμμα Ignite Ideas αποτελεί για εμάς πηγή έμπνευσης, συνέργειας, καλλιέργειας διαφορετικού τρόπου σκέψης και ανταποκρίνεται  στην επιδίωξη μας για την υποστήριξη των νέων και την ανάδειξη της καινοτομίας» επισημαίνει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς Νίκος Εμμανουηλίδης. 

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα Ignite Ideas απευθύνεται σε επιχειρηματικές ομάδες, νεοφυείς επιχειρήσεις, επιστήμονες, ερευνητές με στόχο την εξεύρεση και ανάδειξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων και καινοτόμων προϊόντων/υπηρεσιών και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κα Μαριάννα Γαλάνη, Project Manager στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών «Το στοίχημα για εμάς είναι μέσα από το πρόγραμμα να αναπτυχθούν  proof-of-concepts, προϊόντα και υπηρεσίες που θα προσφέρουν προστιθέμενη αξία τόσο στην εδραιωμένη επιχείρηση και στους πελάτες της όσο και στην startup». 

Sponsored by Nestlé

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα