Γίνε κι εσύ μέρος της καμπάνιας Advantage Hers | Ακολούθησε την Caroline Wozniacki κι άσε πίσω κάθε φόβο για τις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους

Sponsored Content
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 10:42
Anthony Mark Saul

Με την ονομασία «χρόνια φλεγμονώδης νόσος» περιγράφουμε κάθε πάθηση που σχετίζεται με την χρόνια φλεγμονή. Σε αυτές τις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους εντάσσονται νοσήματα όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση. Νοσήματα που δυστυχώς επηρεάζουν περισσότερα από 180 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι μισοί εξ αυτών είναι γυναίκες.

Αυτές οι χρόνιες παθήσεις μπορούν να προκαλέσουν σημαντική σωματική και συναισθηματική πίεση στον ασθενή ενώ, τα συμπτώματα τους μπορεί να ποικίλλουν. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα προκαλεί πόνο και δυσκαμψία στις αρθρώσεις, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα (συμπεριλαμβανομένης της αγκυλοποιητικής σπονδυλίτιδας και της μη ακτινογραφικής αξονικής σπονδυλαρθρίτιδας) προκαλεί οίδημα της ιερολαγόνιας άρθρωσης ή της σπονδυλικής στήλης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στη μέση και δυσκαμψία, η ψωριασική αρθρίτιδα προκαλεί οίδημα, πόνο, κόπωση και δυσκαμψία στις αρθρώσεις, ενώ, η ψωρίαση προκαλεί αυξημένες, κόκκινες, φολιδωτές δερματικές βλάβες. Όλες όμως, περιλαμβάνουν στα συμπτώματα τους τον χρόνιο πόνο, την εξαντλητική και συνεχή κόπωση, τις γαστρεντερικές επιπλοκές και τις συχνές λοιμώξεις. Επιπλέον, επιφέρουν και μεγάλη συναισθηματική επίπτωση, με κατάθλιψη ή άγχος. Τέλος, σημαντικό κομμάτι αποτελούν και οι συννοσηρότητες όπως είναι ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.

Η UCB, βιοφαρμακευτική εταιρεία παγκοσμίου εμβέλειας, θέλοντας να βοηθήσει και να ενημερώσει το κοινό και ειδικά τις γυναίκες ξεκίνησε μια ξεχωριστή καμπάνια με την ονομασία «Advantage Hers».

Ενημέρωση – Έμπνευση – Ενασχόληση

Το τρίπτυχο αυτό της καμπάνιας έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τις γυναίκες που ζουν με χρόνια φλεγμονώδη νόσηματα, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, σε ολόκληρο τον κόσμο, να αναλάβουν περισσότερο ενεργό ρόλο στην κοινή λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με τη θεραπεία τους και να μάθουν να διαχειρίζονται σωστά τη πάθησή τους.

Πρέσβειρα της καμπάνιας είναι ένα πολύ γνωστό και αγαπητό πρόσωπο, η παγκοσμίου φήμης πρωταθλήτρια τένις, Caroline Wozniacki.  Η Caroline Wozniacki, είναι αθλήτρια με την υψηλότερη κατάταξη στο Grand Slam. Ωστόσο, έχει διαγνωσθεί με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Η ζωή με μια χρόνια φλεγμονώδη νόσο δεν είναι εύκολη

Παρόλα αυτά η Caroline δεν άφησε την πάθησή της να εμποδίσει τα όνειρά της. Εξακολουθεί να παίζει επαγγελματικό τένις. Ο λόγος είναι, ότι με τη βοήθεια των ειδικών έχει στα χέρια της πλέον το πλεονέκτημα της σωστής διαχείρισης της νόσου.

Αυτός ο ειδικός μπορεί να είναι για όλες τις γυναίκες η παγκόσμια καμπάνια «Advantage Hers». Μια καμπάνια φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο ώστε, να παρέχει σε κάθε γυναίκα ανά την υφήλιο τα κατάλληλα εργαλεία που θα την βοηθήσουν να δημιουργήσει ένα δικό της πλάνο θεραπείας.

Θα μάθει να διαχειρίζεται τη νόσο της και να έχει ενεργό ρόλο στη δική της φροντίδα, στην φροντίδα του εαυτού της.

Θα μάθει να παίρνει αποφάσεις που αφορούν την υγεία της σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό της.

Θα μπορεί ακόμα και να προγραμματίσει τη μελλοντική ζωή της, να γίνει σύζυγος, μητέρα, φοιτήτρια, επαγγελματίας και γιατί όχι και αθλήτρια.

Το πιο σημαντικό είναι ότι θα μάθει να μιλά για τη νόσο της, θα σπάσει τα ταμπού και θα γνωρίσει τον εαυτό της καλύτερα και θα μάθει πως να είναι ευτυχισμένη ακόμα και κουβαλώντας την πάθησή της. 

Η Caroline μοιράζεται με όλες τις γυναίκες το ταξίδι της με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Μπορείς και εσύ να το κάνεις.

Αν θέλεις να συμμετάσχεις σε αυτό το σημαντικό το ταξίδι της Caroline ακολούθησε την στα κοινωνικά της κανάλια (Instagram: @carowozniacki Twitter: @CaroWozniacki Facebook: Caroline Wozniacki), χρησιμοποιώντας το #AdvantageHers.

Περισσότερες πληροφορίες και πόρους για τη ζωή με αυτές τις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους θα βρείτε στη διεύθυνση: AdvantageHers.com.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα