Ν/σ για φοροδιαφυγή: Οι αποδείξεις από νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και μπαρ προστίθενται στη λίστα

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2007 19:25

Οι αποδείξεις δαπανών από νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και από μπαρ προστίθενται στη λίστα αυτών που πρέπει να συλλέγουν οι φορολογούμενοι για να έχουν έκπτωση φόρου με βάση τις διατάξεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Από το μέτρο εξαιρούνται οι δαπάνες που κάνουν οι φορολογούμενοι σε εστιατόρια και κυλικεία πλοίων, μαζί με αυτές που αφορούν τα εστιατόρια των ξενοδοχείων, όπως προβλέπονταν στο αρχικό σχέδιο νόμου που είχε δοθεί στη δημοσιότητα.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ακόμα διάταξη, η οποία προβλέπει την αναπροσαρμογή του ελάχιστου κόστους οικοδομών, το οποίο λαμβάνεται υπόψη κατά την ανέγερση οικοδομών με αυτεπιστασία. Για τον προσδιορισμό του ελάχιστου κόστους οικοδομών στις περιπτώσεις αυτές θα λαμβάνονται υπόψη:

-Οι τιμές εκκίνησης κόστους ανά τετραγωνικό μέτρο, οι οποίες αναπροσαρμόζονται με βάση τη μεταβολή του δείκτη κόστους κατασκευής κτιρίων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος.

-Οι συντελεστές αναγωγής των βοηθητικών χώρων των διαφόρων κατηγοριών οικοδομών σε κύριους χώρους αυτών.

-Οι συντελεστές αυξομοίωσης των τιμών εκκίνησης για τον προσδιορισμό του συνολικού κόστους, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου κτιρίου, όπως μέγεθος, ποιότητα και αριθμός όψεων.

-Οι πίνακες των ελάχιστων ποσοστών συμμετοχής των επιμέρους εργασιών στο συνολικό κόστος.

Εκτός από το μέτρο της συλλογής αποδείξεων από τους φορολογούμενους για να έχουν έκπτωση από το εισόδημά τους, που τέθηκε σε ισχύ από σήμερα, στο νομοσχέδιο προβλέπονται ακόμη:

-Η σύσταση Εθνικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

-Κίνητρα και μειωμένα πρόστιμα έως 80% για την εθελοντική συμμόρφωση των φορολογουμένων.

-Ευνοϊκές ρυθμίσεις για νέους επιτηδευματίες, στους οποίους τις τρεις πρώτες διαχειριστικές περιόδους δεν θα επιβάλλονται πρόσθετοι φόροι για ανακριβείς δηλώσεις εισοδήματος.

-Κίνητρα στους φορολογούμενους που συμβάλλουν στην αποκάλυψη φαινομένων διαφθοράς κατά τους φορολογικούς ελέγχους.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα