Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανοδικά κινούνται οι μετοχές μετά τις χθεσινές απώλειες

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 10:59
UPD:11:06
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Άνοδο καταγράφουν σήμερα Τρίτη  οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς η πιθανή χαλάρωση των lockdowns στη Γαλλία ήρθε να ενισχύσει το θετικό κλίμα που έχουν δημιουργήσει οι ενθαρρυντικές εξελίξεις αναφορικά με ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται 0,6%, βρίσκοντας στήριξη από τις μετοχές των εταιρειών ταξιδίων καθώς και του κλάδου πετρελαίου και αερίου μετά την άνοδο των τιμών του ορυκτού καυσίμου στα υψηλότερα επίπεδά από τον Μάρτιο.

Η Γαλλία ανακοίνωσε χθες τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων από τις 28 Σεπτεμβρίου, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται τώρα σε ομιλία που θα εκφωνήσει ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αργότερα σήμερα κατά την οποία πιθανόν να ανακοινώσει χαλάρωση των κανόνων του lockdown. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,9% στην αρχή της συνεδρίασης.

Ο γερμανικός δείκτης DAX κινείται υψηλότερα κατά 0,7%, με την εταιρεία διαχείρισης του χρηματιστηρίου Deutsche Boerse να ανακοινώνει ότι ο δείκτης των blue-chips θα διευρυνθεί στις 40 από τις 30 εταιρίες που περιλαμβάνει σήμερα, με αυστηρότερα κριτήρια ένταξης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, αναπτύχθηκε με ρυθμό-ρεκόρ 8,5% το τρίτο τρίμηνο, αλλά οι προοπτικές της επηρεάζονται από ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων και ένα μερικό lockdown.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα