Alapis: Εξαγορά τριών εταιρειών

Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2007 11:18

Την εξαγορά της εταιρείας Φαρμαγορά αντί 20,65 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η εταιρεία Alapis.

Η εξαγορασθείσα εταιρείας δραστηριοποιείται στη χονδρική διακίνηση της συνολικής γκάμας φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών ειδών που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά και έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Ο κύριος όγκος των πωλήσεών της διεξάγεται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σημαντική όμως παρουσία τόσο στις Βαλκανικές χώρες, όσο και στις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Η εταιρεία για την χρήση 01/07/2006- 30/06/2007 εμφάνισε Πωλήσεις €121,9εκ., Κέρδη προ Φόρων Χρηματοδοτικών, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA) €8εκ. και Κέρδη Προ Φόρων €7εκ.

Η διοίκηση της ALAPIS σκοπεύει να προβεί άμεσα σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της υπό εξαγορά εταιρείας κατά €90εκ. περίπου.

Η συγκεκριμένη αύξηση θα χρησιμοποιηθεί για μείωση του δανεισμού της που ανέρχεται σε 18 εκ. ευρώ περίπου καθώς και για επενδύσεις που θα αφορούν είτε στην οργανική ανάπτυξή της είτε σε εξαγορές-συμμετοχές σε άλλες εταιρείες, αυξάνοντας παράλληλα το κεφάλαιο κίνησής της με απώτερο σκοπό τη διεύρυνση του δικτύου διανομής και της γκάμας προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Alapis ανακοίνωσε επίσης την εξαγορά της Α. ΜΩΥΣΟΓΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗ Α.Ε.

Η κύρια ενασχόληση της εν λόγω εταιρείας είναι η εμπορία φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών σκευασμάτων, τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική αγορά με έδρα την Θεσσαλονίκη και επικέντρωση στην κάλυψη των αναγκών των φαρμακείων της Θεσσαλονίκης.

Το κόστος εξαγοράς ανέρχεται σε €0,95εκ.

Το α’ εξάμηνο του 2007 η εταιρεία εμφάνισε Πωλήσεις €8,1εκ. Κέρδη προ Φόρων Χρηματοδοτικών, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA) €0,42 εκ. και Κέρδη Προ Φόρων €0,4εκ.

Η Alapis εξαγόρασε τέλος τη REVOLD HEALTHCARE PRODUCTS AE, φαρμακευτική εταιρεία αναγνωρισμένη από τον Ελληνικό Εθνικό Οργανισμό

Φαρμάκων με ένα οργανωμένο δίκτυο ενημέρωσης των φαρμακοποιών για προϊόντα και υπηρεσίες. Σήμερα η εταιρεία απευθύνεται σε 5.000 φαρμακεία πανελληνίως.

Έχει συνεργάτες οι οποίοι πραγματοποιούν περίπου 2.000 επισκέψεις σε φαρμακεία ανά μήνα και κατέχει συμβόλαια συνεργασίας με τις φαρμακευτικές εταιρείες JANSSEN και ABBOTT για ενημέρωση των φαρμακοποιών για συγκεκριμένα σκευάσματα.

Το κόστος εξαγοράς ανέρχεται σε €0,9εκ.

Το α’ τρίμηνο του 2007 εμφάνισε Πωλήσεις €0,7εκ. Κέρδη προ Φόρων Χρηματοδοτικών, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA) €0,2 εκ. και κέρδη Προ Φόρων €0,18εκ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα