Η γνώση φέρνει κέρδος

Sponsored Content
Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 17:43

Αγαπητή κ. Ζαγάρη, πώς αισθάνεστε που το ιστορικό αμοιβαίο κεφάλαιο «ALPHA TRUST HELLENIC EQUITY FUND» συμπληρώνει εφέτος 25 χρόνια λειτουργίας;

Νότα Ζαγάρη, Head of Greek Equities, αlphαtrust

Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη, που συμπλήρωσε 25 χρόνια λειτουργίας. Η διαδρομή είχε βέβαια χαρές και στεναχώριες, καθώς συνέβησαν πολλά γεγονότα που επηρέασαν το χρηματιστήριο.

Όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσαν για εμένα ένα υπέροχο ταξίδι, καθώς μου δόθηκε η ευκαιρία να συναντήσω εκπληκτικούς ανθρώπους και να έρθω σε επαφή με σημαντικές εταιρείες που υλοποίησαν πολύ επιτυχημένα επιχειρηματικά πλάνα. Είδα μικρές εταιρείες να μεγαλώνουν και να κυριαρχούν. Γνώρισα ανθρώπους φιλόδοξους που κυνήγησαν το όραμά τους και κατάφεραν να το πραγματοποιήσουν. Πραγματικά αυτό το θεωρώ μεγάλο προνόμιο.

Όμως αυτό που είναι το σημαντικότερο όλων είναι ότι έχω αφιερώσει την επαγγελματική μου ζωή στη διαχείριση των χρημάτων άλλων ανθρώπων με μεγάλη επιτυχία, όπως άλλωστε μαρτυρούν οι αριθμοί. Αυτό με κάνει να αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση.

Πώς θα περιγράφατε με δυο λόγια το αμοιβαίο κεφάλαιο που διαχειρίζεστε και σε ποιους απευθύνεται;

Το «ALPHA TRUST HELLENIC EQUITY FUND»  (Άδεια Σύστασης: Απόφ. Επιτρ. Κεφ.: 58η/31.10.1995/6Α)  απευθύνεται σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές που επιθυμούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο ελληνικό χρηματιστήριο μέσω ενός ευρέως διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου, με εταιρείες από όλο τα φάσμα των κεφαλαιοποιήσεων, απολαμβάνοντας παράλληλα φορολογικά προνόμια και σημαντική ρευστότητα. Πιο συγκεκριμένα, η μεγάλη, μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση είναι, θα έλεγα, κατανεμημένη ισομερώς στο χαρτοφυλάκιο του αμοιβαίου κεφαλαίου.

Η πολυετής εμπειρία και η εξειδίκευσή μας αντικατοπτρίζονται στο γεγονός ότι το «ALPHA TRUST HELLENIC EQUITY FUND» έχει επιτύχει από την έναρξή του σημαντικά υψηλότερες αποδόσεις από το Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έχοντας παράλληλα αναλάβει χαμηλότερο επίπεδο κινδύνου. Ενδεικτικά, το «ALPHA TRUST HELLENIC EQUITY FUND – R» έχει επιτύχει εντυπωσιακή υπεραπόδοση έναντι του Γενικού Δείκτη Τιμών Χ.Α. στα 24 έτη (ακέραια έτη λειτουργίας από την έναρξή του), καθώς επέτυχε απόδοση 249,46% έναντι -38,67%, αντίστοιχα. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια ώστε οι επενδυτές μας να είναι υπερήφανοι που έχουν εμπιστευτεί τις οικονομίες τους στο «ALPHA TRUST HELLENIC EQUITY FUND» και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον με το ίδιο πάθος.

Ποια είναι τα βασικά κριτήρια που πρέπει να πληροί μια εταιρεία για να επενδύσετε σε αυτή και να τη συμπεριλάβετε στο χαρτοφυλάκιό σας; Παρακαλώ περιγράψτε μας εν συντομία την επενδυτική διαδικασία που ακολουθείτε.

“Τιμή είναι αυτό που πληρώνεις. Αξία είναι αυτό που λαμβάνεις”. Αυτή η ρήση του διάσημου επενδυτή Warren Buffet συνοψίζει την επενδυτική μας φιλοσοφία, να επενδύουμε δηλαδή σε εταιρείες υποτιμημένες σε σχέση με την αξία που “κρύβουν” σε βάθος χρόνου. Το «ALPHA TRUST HELLENIC EQUITY FUND» είναι ένα αμοιβαίο κεφάλαιο που κάνει ακριβώς αυτό: αποσκοπούμε η τιμή την οποία πληρώνουμε για να αγοράσουμε μια εταιρεία να είναι χαμηλότερη από την πραγματική αξία της εταιρείας που αποκτούμε για το χαρτοφυλάκιό μας. Δεν είναι υπερβολή να αναφέρω ότι το κύριο μέλημά μας όταν αγοράζουμε μια εταιρεία είναι να πιστεύουμε στο επιχειρηματικό της μοντέλο και στις μελλοντικές προοπτικές της. Θέτουμε δε ως μέτρο σύγκρισης το διεθνή ανταγωνισμό και όχι τα στενά πλαίσια της εγχώριας αγοράς. Αγοράζουμε δηλαδή μια εταιρεία γιατί θέλουμε να είμαστε μέτοχοί της και όχι γιατί απλώς πιστεύουμε ότι θα ανέβει η αξία της μετοχής της. Για αυτό άλλωστε το λόγο δεν επενδύουμε ποτέ σε κάτι που δεν καταλαβαίνουμε επαρκώς.

Διαβάστε περισσότερα…

 

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα