Γ. Αλογοσκούφης: Μειώνεται η ανεργία

Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2007 14:53

«Η πορεία της οικονομίας είναι θετική και η προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να συνεχίσει η οικονομία να αναπτύσσεται με τους ρυθμούς που έχουμε τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.

«Η ανάπτυξη φέτος, το πρώτο τρίμηνο, έχει ξεπεράσει το 4%, είναι στο 4,6%. Όλες οι ενδείξεις που έχουμε για το δεύτερο τρίμηνο είναι ότι αυτή η πορεία συνεχίζεται», πρόσθεσε.

Είπε ακόμη ότι ανεργία έχει μειωθεί στο 8,4% τον Απρίλιο και οι ενδείξεις που υπάρχουν είναι ότι και τον Μάιο η ανεργία συνεχίζει να μειώνεται κάτω από το 8,4%.

Η πορεία του προϋπολογισμού εξελίσσεται κανονικά, πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης, και τόνισε ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη προωθήσει τρεις σημαντικές πρωτοβουλίες στον τομέα της Οικονομίας.

«Σήμερα κατατίθεται το Σχέδιο Νόμου για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς για την περίοδο 2007-2013, μια μεγάλη αναπτυξιακή πρωτοβουλία που εγκρίθηκε χθες από την Κυβερνητική Επιτροπή. Κατατέθηκε ήδη χθες το Νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή, ώστε να έχουμε ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα και υγιή έσοδα για τον προϋπολογισμό. Προετοιμάζεται ήδη και το Σχέδιο Νόμου για το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής. Μόλις είναι έτοιμο, θα το συζητήσουμε στην Κυβερνητική Επιτροπή. Είναι και αυτό μια σημαντική πρωτοβουλία για την κοινωνική συνοχή».

Σε ερώτηση για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ο υπουργός απάντησε τα εξής: «Δεν είναι, όπως γνωρίζετε, ζήτημα κανενός από εμάς το θέμα των εκλογών. Η Κυβέρνηση πορεύεται κανονικά και εφαρμόζει το πρόγραμμά της. Οι εκλογές θα γίνουν όποτε προβλέπει το Σύνταγμα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα