Χαιρετίζει η ΕΝΑΕ τη δημιουργία Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου

Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2007 19:08

Τη δημιουργία του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου από το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ χαιρέτισε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος, ο οποίος τόνισε ότι «η Ελλάδα είχε ανάγκη το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο. Η απουσία του, όλα αυτά τα χρόνια, έκοβε το δρόμο για την ανάπτυξη του τόπου μας και άνοιγε δρόμο για τη κάθε λογής αυθαιρεσία».

Συμπλήρωσε δε ότι «με το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, αλλά και με τα Ειδικά Πλαίσια για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τον Τουρισμό και τη Βιομηχανία, χαράσσονται στρατηγικές κατεύθυνσης και θεσπίζονται αδιάβλητοι κανόνες για τη σωστή, ισόρροπη, βιώσιμη ανάπτυξη του συνόλου της εθνικής Επικράτειας. Κυρίως όμως μπαίνει τέλος στην σύγχυση και στην αταξία και νοικοκυρεύεται η κατάσταση στο μείζον ζήτημα της χρήσης γης».

Επίσης, αναφέρθηκε στη συνεργασία που πρέπει να υπάρξει μεταξύ όλων των φορέων και δεσμεύτηκε ότι η ΕΝΑΕ πρόκειται να διαθέσει όλες τις δυνατότητές της και τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, προκειμένου να προχωρήσει αυτή η σημαντική μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα