Τρ. Πειραιώς: Με ταχείς ρυθμούς η αναδιάρθρωση του επενδυτικού τομέα

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2001 16:04

Εντός του τρέχοντος έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων του επενδυτικού τομέα του ομίλου της Τράπεζας Πειρζαιώς μετά την ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης του εμπορικού τομέα του Ομίλου, με τη συγχώνευση των τριών εμπορικών τραπεζών στα μέσα του προηγούμενου έτους.

Οπως επισημείνεται σε ανακοίνωση του ομίλου, έχει ήδη ολοκληρωθεί η συγχώνευση των χρηματιστηριακών εταιρειών του Ομίλου, ΣΙΓΜΑ ΑΧΕΠΕΥ και ΧΙΟΣ ΑΧΕ, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για απορρόφηση και της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΧΕ. Επίσης, ολοκληρώθηκε προ μηνός η ενοποίηση των ομοειδών Αμοιβαίων Κεφαλαίων και η διαχείριση όλων των Αμοιβαίων του Ομίλου περιήλθε στην Πειραιώς ΑΕΔΑΚ.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αναδιάρθρωσης του επενδυτικού τομέα του Ομίλου, αποφασίσθηκε η συγκέντρωση όλων των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων, μέρος των οποίων βρισκόταν στην Πειραιώς Prime Bank, στην Τράπεζα Πειραιώς. Επίσης, αποφασίσθηκε η μεταβίβαση από την Prime στην Τράπεζα Πειραιώς του ποσοστού που η πρώτη κατείχε στην ΣΙΓΜΑ ΑΧΕΠΕΥ, ώστε η Τράπεζα Πειραιώς να αποκτήσει πλέον το 100% των μετοχών της ΣΙΓΜΑ. Η μεταβίβαση του σημαντικότερου μέρους του ενεργητικού της Prime στην Τράπεζα Πειραιώς θα οδηγήσει σε αναπροσαρμογή των ιδίων κεφαλαίων της Prime στα 10 δισ.δρχ. Η Διοίκηση της Τράπεζας κρίνει ότι οι ανωτέρω κινήσεις συμβάλλουν στη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητα της Τράπεζας, καθώς επίσης και στη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Σημειώνεται, ότι πρόσφατα ενδιαφερόμενοι όμιλοι είχαν με γραπτές προτάσεις εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την εξαγορά της Πειραιώς Prime Bank. Ηδη μετά από σχετική συζήτηση στο Δ.Σ., η Τράπεζα έχει αξιολογήσει τις προτάσεις αυτές και σύντομα θα ανακοινώσει τη σχετική συμφωνία εφόσον οριστικοποιηθεί.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα