Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άτονη έναρξη εν μέσω ανησυχιών για τα νέα lockdowns

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 10:40
UPD:10:45
REUTERS/STAFF

Χωρίς ξεκάθαρη κατεύθυνση κινούνται σήμερα Τετάρτη ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι ανησυχίες για περαιτέρω οικονομική ζημιά από τα νέα lockdowns που εφαρμόσθηκαν από τη δεύτερη έξαρση του κορωνοϊού, άφησαν στο περιθώριο την πρόσφατη αισιοδοξία για τα πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα των δοκιμών των εμβολίων για τον κορωνοϊό.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινείται μεταξύ οριακών απωλειών και κερδών μετά τη χθεσινή πτώση, με τον μεσιτικό κλάδο και της ενέργειας να υποχωρούν περισσότερο, ενώ αντιθέτως ο τεχνολογικός παρουσιάζει ήπια κέρδη.

Η μετοχή της βρετανικής RSA Insurance παρουσιάζει κέρδη σχεδόν 4%, μετά την ανακοίνωσή της ότι έλαβε προσφορά σε μετρητά ύψους 7,2 δισ. λιρών από την καναδική Intact Financial και τη δανική ασφαλιστική Tryg.

Άνοδο σημειώνει και η μετοχή της εταιρείας διαχείρισης χρηματιστηρίων Deutsche Boerse, μετά τη δήλωσή της ότι θα εξαγοράσει ποσοστό 80% στη συμβουλευτική εταιρικής διακυβέρνησης Institutional Shareholder Services (ISS), για περίπου 1,8 δισ. δολάρια.

Πηγή: Reuters

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα