Διασκεδάζουν τις εντυπώσεις από τις συστάσεις προς τους Βρετανούς τουρίστες

Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2007 15:24
UPD:15:30

Παρέμβαση της βρετανικής πρεσβείας μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι συστάσεις του Λονδίνου προς τους Βρετανούς τουρίστες για τις διακοπές τους στη χώρα μας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζουν, αλλά ούτε δημιουργούν προβλήματα, αναφέρει η βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα σε ανακοίνωσή της, αναφορικά με την έκθεση «Know before you go» («Μάθε πριν πας») του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών και σχετικά δημοσιεύματα μερίδας του ελληνικού Τύπου.

Η πρεσβεία επίσης επισημαίνει ότι οι Βρετανοί τουρίστες απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα και συχνά επιστρέφουν στη χώρα μας, κάτι που καταδεικνύει το πόσο αγαπητό προορισμό αποτελεί η Ελλάδα.

Η έκθεση του Βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών -διευκρινίζεται- είναι μέρος της καμπάνιας «Know before you go» και αποσκοπεί στην μείωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί τουρίστες στο εξωτερικό, ενημερώνοντας τους για τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν, αν και εφόσον δεν λάβουν υπόψη κάποιες ιδιαιτερότητες, καθώς και κάποια μέτρα αυτοπροστασίας.

Τα μέτρα αυτοπροστασίας περιλαμβάνουν ταξιδιωτική ασφάλιση, σωστή συμπεριφορά που σέβεται τα τοπικά έθιμα και νόμους, καθώς και την αποφυγή χρήσης ναρκωτικών ουσιών, αλλά και της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

«Απολαμβάνουμε εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές σε θέματα τουρισμού. Η έκθεση του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών υπογραμμίζει την ανάγκη για τις βρετανικές αρχές να συνεχίσουν την συνεργασία με αρχές σε τουριστικούς προορισμούς ανά τον κόσμο με σκοπό να μειωθούν όποια προβλήματα παρουσιάζονται» καταλήγει η ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα