Μαΐλλης: Aναδιοργάνωση εμπορικών δραστηριοτήτων

Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2007 17:33

Ολοκληρώθηκε η αναδιοργάνωση των εμπορικών δραστηριοτήτων του Ομίλου Μαΐλλη σε τέσσερις χώρες στην Ευρώπη. Η εμπορική δραστηριότητα στην Ολλανδία απορροφήθηκε από την M.J. Maillis Belgium NV, η οποία μετονομάσθηκε σε M.J. Maillis Benelux NV. Οι εμπορικές δραστηριότητες στη Σουηδία, την Αλβανία και τη Σερβία μέσω εμπορικών θυγατρικών διεκόπησαν και θα συνεχιστούν μέσω τοπικών διανομέων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ολοκληρώθηκε η συγχώνευση επιχειρήσεων και κλάδων παραγωγής στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, οι δραστηριότητες παραγωγής αυτομάτων μηχανών της M.J. Maillis Systems Srl και της Mega Srl απορροφήθηκαν από τη θυγατρική του Ομίλου Columbia Srl.

Στο πλαίσιο της μείωσης των ενδιάμεσων εταιριών συμμετοχών του Ομίλου, όλες οι συμμετοχές και λοιπές δραστηριότητες της Helero B.V. μεταβιβάστηκαν στην άλλη εταιρία συμμετοχών του Ομίλου Europack S.A.

Προ της ολοκλήρωσης των βημάτων αυτών, οι εταιρίες των οποίων το αντικείμενο μεταβιβάστηκε ή τερματίστηκε, προχώρησαν στην τακτοποίηση των υποχρεώσεων τους προς άλλες εταιρείες του Ομίλου και προς τρίτους είτε με χρήση των διαθεσίμων τους (Αλβανία, Helero) είτε μέσω αύξησης του μετοχικού τους κεφαλαίου (Σερβία, Σουηδία, Ολλανδία) συνολικού ύψους 5,5 εκατ. ευρώ. Οι εταιρίες που παρέμειναν χωρίς δραστηριότητα σε καθεμία από τις παραπάνω χώρες, πωλήθηκαν ή πρόκειται να πωληθούν σε τρίτους στην καθαρή λογιστική τους αξία.

Οι παραπάνω κινήσεις έγιναν με συνολικό κόστος 200 χιλιάδων ευρώ, ενώ αναμένεται να επιφέρουν βελτίωση των ενοποιημένων αποτελεσμάτων του Ομίλου εκτιμώμενης τάξεως 1 εκατ. ευρώ ετησίως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα