Προϋπολογισμός Ε.Ε.: Η Ισπανία ελπίζει σε γρήγορη επίλυση του θέματος του βέτο

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 18:29
UPD:18:34
REUTERS/YVES HERMAN

Η Ισπανία ελπίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιλύσει τις προσεχείς ημέρες το ζήτημα του προϋπολογισμού και του πακέτου ανάκαμψης, για τα οποία έχουν θέσει βέτο η Ουγγαρία και η Πολωνία, δήλωσε τη Δευτέρα η υπουργός Οικονομίας Νάντια Καλβίνο.

«Είναι επείγον να εγκριθεί η συμφωνία για τον προϋπολογισμό και τα διάφορα κανονιστικά έγγραφα», είπε σε ενημέρωση, υπογραμμίζοντας ότι η Ισπανία υποστήριξε τη βασική αρχή του κράτους δικαίου. «Ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα επιλυθεί τις επόμενες μέρες».

Βέτο από Ουγγαρία και Πολωνία

Η Ουγγαρία θα προβάλει βέτο στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό 2021-2027 και στο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της επιδημίας του κορονοϊού, εκτός και αν οι ευρωπαίοι εταίροι της Βουδαπέστης αναθεωρήσουν την ρήτρα που εξαρτά την εκταμίευση των ευρωπαϊκών πόρων με τον σεβασμό του κράτους δικαίου από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης.

Στην Βαρσοβία, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η Πολωνία οφείλει επίσης να ασκήσει βέτο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Ούγγρου ομολόγου του Βίκτορ Ορμπάν.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters και το ΑΜΠΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα