Endesa Hellas: Αύξηση μ/κ κατά 168,8 εκατ. ευρώ

Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2007 11:56

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Endesa Hellas κατά €168.8 εκατ., με καταβολή μετρητών από την ENDESA Europa, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της πρώτης.

Η συμφωνία μεταξύ της ENDESA Europa και του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ προβλέπει ότι το αρχικό κεφάλαιο της ENDESA Hellas μετά την ολοκλήρωση εισφορών σε μετρητά και περιουσιακά στοιχεία των δύο μετόχων θα ανέρχεται σε €1,2 δις.

Η Μυτιληναίος θα εισφέρει όλα τα ενεργειακά περιουσιακά στοιχεία της, θερμικά και ανανεώσιμα και τις διαθέσιμες άδειες (τα οποία έχουν εκτιμηθεί σε € 600 εκατομμύρια), ενώ η ENDESA Europa θα εισφέρει το ανάλογο ποσό σε μετρητά. Η δεύτερη και τελευταία καταβολή μετρητών και αντίστοιχη αύξηση του κεφαλαίου της ENDESA Hellas, αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά το 4ο τρίμηνο του 2007.

Συγκροτήθηκε επίσης σε Σώμα το νέο εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόεδρος του ΔΣ της ENDESA Hellas ορίστηκε ο κ. Ευ. Μυτιληναίος, Πρόεδρος & CEO του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, Αντιπρόεδρος ο κ. Jesus Olmos, CEO της ENDESA Europa και Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Jose Luis Gutierez, Γενικός Διευθυντής της Tejo Energy Portugal (ENDESA Portugal)

Επίσης, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Endesa Hellas έγινε ενημέρωση από τη ΜΕΤΚΑ, ως EPC Contractor, για την πρόοδο κατασκευής του 2ου σταθμού Φυσικού Αερίου συνδυασμένου κύκλου, ισχύος 430 MW, στον ¶γιο Νικόλαο Βοιωτίας, ύψους €232 εκατ., και με χρόνο ολοκλήρωσης τον Ιούνιο του 2009

Παράλληλα, έγινε αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο η εισήγηση του Συμβουλίου Διευθυντών για την κατασκευή 3ου σταθμού Φυσικού Αερίου συνδυασμένου κύκλου, ισχύος 400MW, με στόχο έναρξης λειτουργίας το πρώτο εξάμηνο του 2010. και η εγκατάσταση της ENDESA Hellas σε γραφεία στο Μαρούσι.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΥΤΙΛ



Σχολιασμένα