Κανονικά η παροχή αερίου προς τους οικιακούς καταναλωτές

Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2007 14:29

Η Βουλγαρία διέκοψε σήμερα την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ελλάδα, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε αγωγό της, στο νοτιοδυτικό τμήμα τα χώρας, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας.

Ωστόσο, η παροχή αερίου προς τους οικιακούς καταναλωτές στην Ελλάδα δεν θα επηρεαστεί, καθώς η ούτως ή άλλως χαμηλή ζήτηση θα καλυφθεί με τα υπάρχοντα αποθέματα.

Η έκρηξη σημειώθηκε λόγω διαρροής αερίου, στις 7.30 ώρα Ελλάδος. Μέχρι στιγμής τα αίτια της διαρροής δεν έχουν διευκρινιστεί.

«Το πρόβλημα παρουσιάστηκε στις 07:30 το πρωί. Η παροχή προς την Ελλάδα σταμάτησε μέχρι να επισκευαστεί ο αγωγός», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στη νοτιο-δυτική πόλη Blagoevgrad.

Αξιωματούχοι της πολιτικής άμυνας είπαν ότι υπήρξε διαρροή, αλλά δεν αναφέρθηκαν στα αίτια.

«Σημειώθηκε έκρηξη ... Η αστυνομία απαγόρευσε την πρόσβαση στην περιοχή. Δεν υπάρχουν θύματα», είπε ο Petar Samardjiev, επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας στο Blagoevgrad.

Η αστυνομία και η πολιτική άμυνα διερευνούν τα αίτια της έκρηξης κοντά στην επαρχία Dolno Balgarchevo, 80 χλμ. από τα σύνορα με την Ελλάδα.

Η κρατική εταιρία φυσικού αερίου της Βουλγαρίας Bulgargaz μεταφέρει αέριο από τη ρωσική Gazprom στην Τουρκία, την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ. Η Bulgargaz προμήθευσε την Ελλάδα πέρυσι με 2,7 δισ. κυβικά μέτρα αερίου.

Αξιωματούχοι της Bulgargaz ανέφεραν ότι διερευνούν την έκρηξη και έχουν αποστείλει ειδικούς στην περιοχή.

Ο Samardjiev πρόσθεσε ότι οι έντονες βροχοπτώσεις εμπόδισαν την εκδήλωση πυρκαγιάς μετά τη διαρροή.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα