ΟΤΕ: Νέες αιχμές κατά ΕΕΤΤ

Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2007 15:43

Νέες αιχμές αφήνει ο ΟΤΕ κατά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), της οποίας αμφισβητεί ευθέως την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία στη λήψη αποφάσεων, στο πλαίσιο του ρυθμιστικού της ρόλου.

Αφορμή αποτελούν αποφάσεις της Ανεξάρτητης Αρχής που έχουν σχέση με παράνομο λογισμικό που λειτουργούσε στις εταιρίες Τellas και ΜΑΚΝΑΝ, με αποτέλεσμα οι συνδρομητές των δύο παραπάνω εταιριών να χρεώνονται με υπέρογκα ποσά.

Συγκεκριμένα, το παράνομο αυτό λογισμικό πραγματοποιούσε από μόνο του κλήσεις από το τηλέφωνο των συνδρομητών, εν αγνοία τους, προς γραμμές υψηλής χρέωσης που αναγκαστικά θα περνούσαν μέσα από το δίκτυο του ΟΤΕ για να καταλήξουν στο δίκτυο των παραπάνω εταιριών, χωρίς όμως ο Οργανισμός να έχει καμία σχέση με την πράξη αυτή, ούτε να μπορεί να την αποτρέψει.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΤΕ, η ΕΕΤΤ, με τις αποφάσεις της, επιχειρεί να καταστήσει τον Οργανισμό μέρος του προβλήματος και του συστήνει να μην εισπράττει το σύνολο του ποσού που αφορούσε στις παραπάνω κλήσεις, αν και στο ποσό αυτό αναλογούν και τα νομίμως επιβληθέντα τέλη τηλεπικοινωνιών.

Στην ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ επισημαίνει πως ενώ και οι δύο εταιρίες παραβίασαν την τηλεπικοινωνιακή νομοθεσία, μόνο μια από τις δύο παραπέμπεται στον εισαγγελέα, ενώ η άλλη απολαμβάνει της ασυλίας του ρυθμιστή. Στο σημείο αυτό ο ΟΤΕ αναφέρει ότι "η αντικειμενικότητα και η αμεροληψία του ρυθμιστή τίθενται σε σοβαρή αμφιβολία και η διακριτική του ευχέρεια να χαρακτηρίζει ή όχι αξιόποινες πράξεις και να τις αποστέλλει στον εισαγγελέα, πρέπει να γίνει αντικείμενο ελέγχου κάποιας άλλης συνταγματικά κατοχυρωμένης εξουσίας".

Καταλήγοντας ο ΟΤΕ δηλώνει πως "θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν, με βάση το νομικό πλαίσιο, για να μην επιβαρυνθούν οι συνδρομητές του από τις παράνομες αυτές πράξεις, τα αποτελέσματα των οποίων πρέπει να επωμιστούν οι υπεύθυνοι και όχι οι καταναλωτές ή ο ΟΤΕ".



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα