Talk of the market: Οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας δίνουν τον τόνο

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 12:18
UPD:12:20

Οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας δίνουν τον τόνο στις συνεδριάσεις των διεθνών χρηματιστηρίων, με τη μεταβλητότητα να δίνει χαρακτηριστικά στις τιμές. Διακυμάνσεις πάνω από τις 650 μονάδες ακολουθεί ο Γενικός Δείκτης στην Αθήνα μετά την χθεσινή άνοδο στον απόηχο του κλίματος αισιοδοξίας που πυροδότησαν τα αποτελέσματα των ερευνών για το εμβόλιο κατά του Covid-19. 

Σήμερα o SSM εξετάζει το θέμα της καταβολής ή μη από την Τράπεζα Πειραιώς του τοκομεριδίου των υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών (CoCos), ύψους 165 εκατ. ευρώ. Η συνήθης πρακτική εν μέσω πανδημίας είναι το πάγωμα τέτοιων καταβολών από τις ευρωπαϊκές τράπεζες για την αποφυγή του κινδύνου που συνεπάγεται για την ποιότητα των ισολογισμών τους. Τελική απόφαση πάντως θα λάβει η ΕΚΤ περί τα τέλη του μήνα ενώ και η τράπεζα σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι με βάση τη διαδικασία που προβλέπεται η σχετική απόφαση του επόπτη αναμένεται να κοινοποιηθεί στην τράπεζα περί τα τέλη Νοεμβρίου.

ΟΤΕ και Τιτάν είναι στο προσκήνιο σήμερα ενόψει των ανακοινώσεών τους για τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου.

Έσοδα 1,004 δισ. ευρώ μειωμένα μόλις 0,8%, αύξηση προσαρμοσμένου EBITDA (AL) κατά 0,9% και καθαρά κέρδη 148,8 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 32,5% εμφάνισε ο όμιλος ΟΤΕ στο γ’ τρίμηνο του 2020. Η μείωση εσόδων στην Ελλάδα διαμορφώθηκε σε 1,1% ενώ εξαιρουμένων των υπηρεσιών roaming, τα έσοδα θα ήταν ελαφρώς αυξημένα. O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Mιχάλης Τσαμάζ, σχολίασε μεταξύ άλλων την ανθεκτική κερδοφορία. Αναφορικά με την πώληση του ποσοστού που κατέχει ο ΟΤΕ στην Telekom Romania (σταθερή) σημείωσε ότι πρόκειται για μια στρατηγική απόφαση και αναφορικά με τον μετασχηματισμό των λειτουργιών του ΟΤΕ είπε ότι προχωρά σύμφωνα με το πλάνο.

Αύξηση της κερδοφορίας στο εννεάμηνο χάρη στη λειτουργική σταθερότητα και την ανάκαμψη των πωλήσεων στις κύριες αγορές δραστηριοποίησής του πέτυχε ο όμιλος Τιτάν στο εννεάμηνο του 2020. Ο κύκλος εργασιών έμεινε σχεδόν σταθερός στα 1,202 δισ. ευρώ, σημειώθηκε αύξηση των λειτουργικών κερδών (EBITDA) κατά 10% στα 229 εκατ. ευρώ, μειώθηκε ο καθαρός δανεισμός κατά 74 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το τέλος του 2019 και κατά 125 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τέλος Σεπτεμβρίου 2019 και τα καθαρά αποτελέσματα του ομίλου μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας το εννεάμηνο του 2020 κατέγραψαν κέρδη ύψους 58 εκατ. ευρώ έναντι 45,2 εκατ. ευρώ κατά την ίδια περίοδο του 2019, σημειώνοντας αύξηση 28,1%. 

Με αύξηση πωλήσεων 6% σε αξία ήτοι 133,4 εκατ. δολ. έκλεισε το γ' τρίμηνο της οικονομικής χρήσης για τον όμιλο ΦΑΓΕ, που βελτίωσε την επίδοσή του στο εννεάμηνο σε ρυθμό ανάπτυξης πωλήσεων 2,6% από 1% στο εξάμηνο. Ανά γεωγραφική περιφέρεια, οι πωλήσεις αυξήθηκαν με ρυθμό 1% στις ΗΠΑ, 18,4% στη Βρετανία, 4,2% στην Ελλάδα και 20,4% στην Ιταλία.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε να παραμείνει στις φυλακές ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος απορρίπτοντας σχετικό αίτημα που είχε υποβάλλει ο ίδιος. Κρατείται στις φυλακές Τρικάλων, ενώ προφυλακίστηκε στις 9 Σεπτεμβρίου. Την ίδια ημέρα κρίθηκε προφυλακιστέος και ο πατέρας του, Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα