Πετρέλαιο: Σταθεροποίηση τιμών εν αναμονή των αμερικανικών αποθεμάτων

Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2007 13:09
UPD:13:13

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, εν αναμονή των επίσημων στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα αργού και προϊόντων, τα οποία θα ανακοινωθούν από την αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας σήμερα το απόγευμα.

Αν και τα στοιχεία αναμένεται να δείξουν πτώση των αποθεμάτων αργού στη μεγαλύτερη καταναλώτρια ενέργειας στον κόσμο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή δεν θα φτάσει στα επίπεδα της περασμένης εβδομάδας. Η τιμή του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη είχε φτάσει την περασμένη Τετάρτη στα 78,77 δολ. το βαρέλι, που συνιστά ρεκόρ όλων των εποχών, μετά την ανακοίνωση μεγαλύτερης απ’ όσο αναμενόταν πτώσης των αμερικανικών αποθεμάτων.

Στο Λονδίνο, το Brent υποχωρούσε στις 12.22 ώρα Ελλάδος κατά 31 σεντς στα 71,49 δολ. το βαρέλι. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού στα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου εμφάνιζε απώλειες 37 σεντς στα 72,05 δολ. το βαρέλι.

Οι τιμές πετρελαίου ανέκαμψαν την Τρίτη, έπειτα από απώλειες 5% σε διάστημα δύο ημερών, μετά την ανακοίνωση ότι δύο διυλιστήρια της ConocoPhilips έχουν μειώσει την παραγωγή τους. Παράλληλα, την άνοδο των τιμών στήριξε και η ανάκαμψη των χρηματιστηριακών αγορών, η οποία περιόρισε τους φόβους για μείωση της πετρελαϊκής ζήτησης σε περίπτωση που η αμερικανική οικονομία πληγεί περαιτέρω από την κρίση στην αγορά ενυπόθηκου χρέους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα