OMV: Επιθυμεί «φιλική» συγχώνευση με τη MOL

Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2007 15:22
UPD:15:23

Σε συνομιλίες καλεί την ουγγρική MOL η κρατική επιχείρηση πετρελαίου της Αυστρίας OMV, σχετικά με το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο εταιρειών. Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της OMV Βόλφγκανγκ Ρουτενστόρφερ, η εταιρεία του δεν θα υποβάλλει επιθετική προσφορά εξαγοράς καθώς επιθυμεί «μια φιλική συγχώνευση, που θα στηριχθεί πλήρως από το δ.σ. της MOL».

«Μια μεγαλύτερη εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει και σε μεγαλύτερα έργα», προσέθεσε ο επικεφαλής της OMV, δίνοντας έναν ορίζοντα 2-3 χρόνων για τη συγχώνευση των δύο επιχειρήσεων.

Η OMV διπλασίασε τον Ιούνιο το μερίδιό της στην ουγγρική εταιρεία σε 19%. Παράλληλα, πρότεινε τη δημιουργία μιας «ενεργειακής συμμαχίας», κάτι που η MOL και η κυβέρνηση της Ουγγαρίας αρνήθηκαν, φοβούμενες ότι η αυστριακή εταιρεία επιθυμεί τον πλήρη έλεγχο της MOL.

Μία συγχώνευση μεταξύ των δύο εταιρειών θα μπορούσε να εξοικονομήσει κεφάλαια ύψους 4 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, επισήμανε ο κ. Ρουτενστόρφερ, επιχειρώντας να καθησυχάσει τους φόβους της MOL ότι θα αναγκαστούν να πωλήσουν ενεργητικό τους λόγω του έντονου ανταγωνισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα