Ράλι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την εκλογή Μπάιντεν

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 10:46
UPD:10:48
REUTERS/STAFF

Με φόρα μπήκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην καινούργια εβδομάδα, μετά την επικράτηση του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, εν μέσω μιας αισιοδοξίας ότι η νέα κυβέρνηση θα επιδιώξει καλύτερες εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Ευρώπης.

Ο Euro STOXX 600 κινείται κατά 1,50% υψηλότερα, με τους κλάδους των ταξιδίων και αναψυχής, των λιανικών πωλήσεων και της αυτοκινητοβιομηχανίας, να έχουν υπερβεί το 2,50%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης την προηγούμενη εβδομάδα κατέγραψε μία από τις καλύτερες εβδομάδες του τρέχοντος έτους, αν και η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, συγκράτησε κάπως τα κέρδη.

Ο γερμανικός DAX ήδη πραγματοποιεί άλμα πέραν του 2%, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι εξαγωγές της Γερμανίας έτρεξαν με 2,9% τον Σεπτέμβριο, ρυθμός κατά πολύ βελτιωμένος σε σχέση με τις εκτιμήσεις, ενώ μεταξύ 1,60% και 1,80% διαμορφώνεται το ποσοστό ανόδου σε Λονδίνο, Παρίσι και Μιλάνο.

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η προεδρία του Μπάιντεν και μια δυνητικά ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς Γερουσία στις ΗΠΑ, θα οδηγήσει σε λιγότερες μεταρρυθμίσεις στον βιομηχανικό κλάδο και σε περισσότερα νομισματικά κίνητρα.

Η προσοχή των επενδυτών είναι επίσης στραμμένη στις εμπορικές συνομιλίες για το Brexit, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να δηλώνει ότι πρέπει να επέλθει μία συμφωνία.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της γερμανικής κατασκευάστριας ημιαγωγών Infineon κινείται ανοδικά, καθώς προέβλεψε σχεδόν 23% αύξηση για τα έσοδά της το επόμενο έτος.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα