Σημαντική αύξηση των εξαγωγών της Γερμανίας τον Ιούνιο

Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2007 18:29

Περισσότερο από όσο αναμενόταν αυξήθηκαν οι εξαγωγές της Γερμανίας τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης κατόρθωσε να αντισταθεί στο ισχυρό ευρώ.

Οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές τον Ιούνιο παρουσίασαν αύξηση 2,1% από τον προηγούμενο μήνα, κατά τον οποίο είχαν μειωθεί κατά 0,9%, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό γραφείο στατιστικής. Σε ετήσια βάση οι εξαγωγές της Γερμανίας τον Ιούνιο ήταν αυξημένες κατά 12% και τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την κορυφαία θέση που κατέχει η Γερμανία σε ό,τι αφορά τον τομέα των εξαγωγών.

Οι εξαγωγές προς την ευρωζώνη ενισχύθηκαν σε ετήσια βάση κατά 10% τον Ιούνιο, ενώ οι εξαγωγές εκτός των 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενισχύθηκαν κατά 13,1% σε ετήσια βάση. Εξάλλου, οι εισαγωγές της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά 7% τον Ιούνιο και ήταν αυξημένες κατά 9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2006.

Η καλή απόδοση της Γερμανίας στον τομέα των εξαγωγών αποκτά ιδιαίτερη σημασία, διότι προέκυψε σε μια περίοδο που το ευρώ έχει ισχυροποιηθεί σημαντικά, καθώς πωλούνταν σε επίπεδα ρεκόρ στις αγορές συναλλάγματος τις τελευταίες εβδομάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα