Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ ενίσχυσαν την κερδοφορία της BAE

Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2007 10:30

Σημαντική άνοδο παρουσίασε η κερδοφορία της BAE, της μεγαλύτερης εταιρείας αμυντικών συστημάτων στην Ευρώπη, με οδηγό την υψηλή ζήτηση στρατιωτικών οχημάτων Bradley, προκειμένου να ενισχυθούν οι αμερικανικές και βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Ιράκ.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 515 εκατ. λίρες (1,05 δισ. δολ.), στο πρώτο εξάμηνο του έτους, αυξημένα κατά 27% σε σχέση με τα 405 εκατ. λίρες του 2006. Σημειώνεται ότι τα κέρδη ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι τα ανέμεναν στα 406 εκατ. λίρες. Οι πωλήσεις της εταιρείας εμφάνισαν άνοδο 8% στα 6,89 δισ. λίρες.

Όπως επισήμανε η BAE, oι παραγγελίες για χερσαία αμυντικά συστήματα και στρατιωτικό εξοπλισμό προς τις ΗΠΑ είναι μεγαλύτερες απ’ ό,τι αρχικά αναμενόταν και εκτιμάται ότι θα δώσουν σημαντική ώθηση και στις πωλήσεις του δευτέρου εξαμήνου.

Η ΒΑΕ αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή στρατιωτικού εξοπλισμού του Πενταγώνου, ενώ το 40% των πωλήσεών της κατευθύνεται στη Βόρεια Αμερική. Η εταιρεία έχει κερδίσει από το 2005 συμβόλαια για αναβάθμιση των οχημάτων Bradley, η αξία των οποίων ξεπερνάει τα 3,5 δισ. δολ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα