Σύσκεψη για τον εξορθολογισμό των δαπανών Υγείας στα Ταμεία

Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2007 13:33
UPD:15:12

Η φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη των ασφαλισμένων και συνταξιούχων Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης ήταν το αντικείμενο σύσκεψης, σήμερα, στο υπουργείο Απασχόλησης υπό την προεδρία του υπουργού Β.Μαγγίνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θ. Γιαννόπουλος και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Γ. Γιακουμάτος, ο Γενικος Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δ. Μαμμωνάς, ο Διοικητής του ΙΚΑ κ. Γ. Μέργος, ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Λ. Παπαγεωργόπουλος και ο Διοικητής του ΟΑΕΕ κ. Κ. Κοντός.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Απασχόλησης τόνισε την ανάγκη εξεύρεσης μεθόδων εξορθολογισμού των δαπανών τόσο στον τομέα της νοσοκομειακής περίθαλψης, όσο και στον τομέα του Φαρμάκου, έτσι ώστε η επιβάρυνση των ασφαλιστικών φορέων να περιοριστεί, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση πόρων για τις καλύτερες υπηρεσίες προς ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Αναφερόμενος στον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, ο υφυπουργός Υγείας κ. Γιαννόπουλος σημείωσε ότι από 20% και 22% το 2001, το 2002 και το 2003, το ποσοστό της εν λόγω δαπάνης τρέχει σήμερα με ποσοστό 9% και 11%.

Ερωτηθείς εξάλλου για το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, ο κ. Μαγγίνας παρέπεμψε στη χθεσινή ενημέρωση του υπουργού Οικονομίας και αρκέστηκε να πει πως η απόφαση για την ίδρυση του Ταμείου αποτελεί μια καίρια τομή στην κοινωνική πολιτική της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα