Αύξηση κεδρών για Finnair και SAS

Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2007 20:01

Σημαντική αύξηση των κερδών της παρουσίασε η αεροπορική εταιρία Finnair στο δεύτερο τρίμηνο του 2007, καθώς τα κέρδη της αυξήθηκαν από 18,2 εκατ. σε 27,2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της φινλανδικής εταιρίας Γιούκα Χινόνεν, ο πιο σημαντικός παράγοντας για την αύξηση των κερδών της ήταν η ραγδαία ανάπτυξη των πτήσεων της Finnair προς την Ασία. Ο τζίρος της εταιρίας για το δεύτερο τρίμηνο του έτους αυξήθηκε κατά 8,8% και ανήλθε στα 538,1 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου και οι Σκανδιναβικές Αερογραμμές (SAS) ανακοίνωσαν αύξηση των κερδών τους για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Συγκεκριμένα τα κέρδη της SAS αυξήθηκαν κατά 12% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2006 και ανήλθαν σε 584 εκατ. κορώνες Σουηδίας, παρά τα αυξημένα έξοδα λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων του προσωπικού της εταιρίας.

Σύμφωνα με τη σκανδιναβική εταιρία, κατά το ίδιο διάστημα, οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση 3% (ανήλθαν στο ποσό των 16,3 δισ. κορωνών Σουηδίας) και οι επιβάτες αυξήθηκαν κατά 5,8% και συνολικά ήταν 11 εκατ. άτομα. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του τριμήνου, ο πρόεδρος της SAS Ματς Γιόχανσον δήλωσε πως οι «ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες» στις βασικές αγορές της βόρειας Ευρώπης ήταν ο πιο σημαντικός παράγοντας για τα θετικά αποτελέσματα του προηγούμενου τριμήνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα