Huawei: Ανάπτυξη λύσεων που επαναπροσδιορίζουν τη χρήση και την αποδοτικότητα των Δημοσίων Υπηρεσιών

Sponsored Content
Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 10:07
REUTERS/Matthew Childs

Η ανάπτυξη μιας νέας σειράς ψηφιακών λύσεων οικονομικών εφαρμογών (Tax & Custom Smart Gate Solutions) από τη Huawei, έρχεται να ανταποκριθεί στην ανάγκη που προκαλεί στις κυβερνήσεις η διαρκής μετατόπιση των δημοσίων υπηρεσιών στο διαδίκτυο και η αναζήτηση εργαλείων για την αποτελεσματική και αποδοτικότερη διαχείρισή τους.

Στην ψηφιακή εποχή ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός πολιτών καταφεύγει στην υιοθέτηση προηγμένων τεχνολογιών για πολλαπλά σημεία πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες όπως η υποβολή φορολογικών δηλώσεων, η αναζήτηση υπηρεσιών περίθαλψης και μια πληθώρα άλλη σειρά παροχής πληροφοριών χωρίς μεσολάβηση χαρτιών ή γραφειοκρατικών διαδικασιών. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο (όπως στην Ισπανία) οι πολίτες  μπορούν να υποβάλουν αίτηση για παροχές μέσω του ιστοτόπου της Εθνικής Υπηρεσίας Απασχόλησης, καθώς και να αναζητήσουν θέσεις εργασίας ή να υπολογίσουν το ύψος της  σύνταξης που θα μπορούσαν να λάβουν.

Σε πολλές περιπτώσεις, η καινοτομία που μπορεί να φέρουν οι ψηφιακές υπηρεσίες είναι επιτακτική ανάγκη. Τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ποιότητα της δημόσιας διοίκησης δείχνουν ότι η εξέλιξη των υπηρεσιών στο διάστημα 2007 – 2017 υπήρξε μικρή. Τα στοιχεία αυτά προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία σε ζωτικούς τομείς της δημόσιας διοίκησης όπως τα φορολογικά έσοδα, δεδομένης και της επίπτωσης σε αυτά που προκαλεί η πανδημία.

Η Παγκόσμια Τράπεζα κατατάσσει τις χώρες με σχέση φορολογικών εσόδων προς ΑΕΠ κάτω του 15% ως οικονομικά επικίνδυνες.

Οι ψηφιακές λύσεις της Huawei για φορολογικά θέματα περιορίζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φορολογικές αρχές καθώς προσφέρουν μείωση του κόστους διοίκησης, βελτίωση της αποδοτικότητας και της ποιότητας των υπηρεσιών, διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τελικά αύξησης των εσόδων. Το προϊόν προσφέρει υψηλότερο εύρος ζώνης (bandwidth), χαμηλότερο λανθάνοντα χρόνο (latency) και περισσότερες συνδέσεις χάρη στην απλοποιημένη αρχιτεκτονική, τις προσβάσιμες συσκευές, τα ευέλικτα και ανοιχτά συστήματα και το έξυπνο λογισμικό λειτουργιών και συντήρησης.

Η λύση υπόσχεται:

  • Δυναμικές λειτουργίες μέσω ισχυρών, απλοποιημένων και έξυπνων συνδέσεων δικτύου.
  • Καινοτόμο, ασφαλές και αξιόπιστο, υβριδικό cloud της Huawei Cloud Stack
  • Ευφυή υπολογιστική και τεχνητή νοημοσύνη μέσω των επεξεργαστών Kunpeng, Ascend και x86 της Huawei.
  • Ευφυή αποθήκευση δεδομένων συνδυάζοντας τεχνολογία αποθήκευσης αιχμής, big data, βάσεις δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης για να εξαγάγεται κάθε κομμάτι της αξίας από ένα byte δεδομένων.

Πώς να βελτιώσετε τις τελωνειακές διαδικασίες

Οι τελωνειακές υπηρεσίες είναι ένας άλλος τομέας που σύμφωνα με τα διεθνή στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας χρειάζεται βελτίωση.

Το τελωνειακό σύστημα έξυπνης «πύλης» της Huawei βελτιώνει και προστατεύει τη διαδικασία διαχείρισης τελωνείων μιας χώρας με διάφορους τρόπους. Ενεργοποιώντας τη διαδικασία εκκαθάρισης χωρίς χαρτί, οι εκτελωνισμοί μπορούν να ολοκληρώνονται πιο γρήγορα και να μην υπάρχουν πλέον στα τελωνεία αυτοκίνητα και φορτηγά σε καθεστώς χρονικής καθυστέρησης, διαδικασία που προκαλείται από την ανάγκη ελέγχου των οχημάτων αυτοπροσώπως. Τα σημαντικά πλεονεκτήματα του συστήματος, που περιλαμβάνουν την ομαλότερη λειτουργία της σειράς διακίνησης, μειώνουν το συνολικό κόστος λειτουργίας. Το τελωνειακό σύστημα έξυπνης «πύλης» επιτρέπει επίσης στις τελωνειακές περιοχές να λειτουργούν με πολύ πιο ασφαλή τρόπο.

Το σύστημα περιλαμβάνει μια σειρά προϊόντων αιχμής που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη σύγχρονη τελωνειακή λειτουργία. Η έξυπνη πλατφόρμα ολοκληρωμένης διαχείρισης cloud iGate και οι εγκαταστάσεις front-end, που περιλαμβάνουν κεντρική παρακολούθηση, λειτουργία και συντήρηση, μπορούν να συνδεθούν σε υπάρχουσες πλατφόρμες τελωνειακής εποπτείας. Υπάρχει μια διαδικασία επαλήθευσης δεδομένων που πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια καθώς τα οχήματα διέρχονται από μια τελωνειακή πύλη, διασφαλίζοντας ότι οι υπεύθυνοι ασφαλείας ενημερώνονται έγκαιρα για τυχόν παραβιάσεις. Η παρακολούθηση βίντεο πραγματοποιείται από την Huawei CloudIVS Video Cloud Platform και μια σειρά από κάμερες τεχνητής νοημοσύνης.

Η παγκόσμια ροή αγαθών είναι απαραίτητη για υγιείς οικονομίες και την οικονομική μας ασφάλεια. Ωστόσο, ο αντίκτυπος του  κορωνοϊού έχει επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής μας και απαιτούνται νέες και καινοτόμες λύσεις για τον χειρισμό των εμπορευμάτων με έναν ασφαλή αλλά και οικονομικά δυναμικό και αποτελεσματικό τρόπο. Το τελωνειακό σύστημα έξυπνης «πύλης» επιτρέπει την οικονομικά αποδοτική εισαγωγή και εξαγωγή προϊόντων απρόσκοπτα.

Δημιουργία ψηφιακών δημόσιων υπηρεσιών για την επόμενη δεκαετία

Στη Huawei, δημιουργήσαμε ένα κορυφαίο οικοσύστημα συνεργατών, συμπεριλαμβανομένων νεοφυών επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, εδραιωμένων εταιρειών, πανεπιστημίων και ερευνητικών ιδρυμάτων. Τα παραπάνω προσφέρουν τις απαιτούμενες δεξιότητες και γνώσεις για να δημιουργούμε τις καλύτερες λύσεις έξυπνης πόλης. Αξιοποιώντας πλήρως αυτήν τη συλλογική νοημοσύνη, τις απόψεις, τις γνώσεις και την εμπειρία των συνεργατών του οικοσυστήματος, θα οικοδομήσουμε έξυπνες πόλεις που θα προσφέρουν αξία σε όλους μας.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα