M&S: Ζημιές στο α΄εξάμηνο μετά από 94 χρόνια

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 23:08
UPD:23:11
REUTERS/PETER CZIBORRA

Η βρετανική Marks & Spencer ανακοίνωσε σήμερα ζημίες για πρώτη φορά στα 94 χρόνια από τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο καθώς οι πωλήσεις ενδυμάτων επλήγησαν από την πανδημία της Covid-19, ωστόσο οι ενθαρρυντικές επιδόσεις στις δραστηριότητες τροφίμων οδήγησαν ανοδικά την τιμή της μετοχής της.

Η μετοχή της εταιρίας κατέγραψε άνοδο 5% στις 12:26 ώρα Ελλάδας, περιορίζοντας τις απώλειες για το 2020 στο 55%, καθώς οι επενδυτές θεώρησαν ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι εξαμηνιαίες ζημίες δεν ήταν τόσο μεγάλες όσο ανέμενε η αγορά αλλά και το ότι φαίνεται πως ήταν επιτυχημένη η συνεργασία με την Ocado, που για πρώτη φορά χάρισε στις δραστηριότητες τροφίμων της M&S παρουσία στο διαδίκτυο.

«Κοιτάζοντας αντικειμενικά το Α΄εξάμηνο, μοιάζει με σύγκρουση αυτοκινήτων αλλά αναφορικά με τις προσδοκίες το αποτέλεσμα ήταν ΟΚ», ανέφεραν οι αναλυτές της Peel Hunt.

Επανασχεδιασμός

Πριν ακόμα ενσκήψει η πανδημία, η Marks & Spencer (M&S) πάσχιζε να επανασχεδιάσει τις δραστηριότητές της ύστερα από δεκαετίες αποτυχημένων προσπαθειών. Τον Μάιο, ανακοίνωσε ότι η κρίση θα επιφέρει ανεξίτηλη αλλαγή στις δραστηριότητές της, ενώ τον Αύγουστο προχώρησε στην περικοπή 7.000 θέσεων εργασίας.

Η εταιρία ανακοίνωσε ζημίες προ φόρων και έκτακτων αποτελεσμάτων ύψους 17,4 εκατ. λιρών (22,6 εκατ. δολαρίων) για τις 26 εβδομάδες έως τις 26 Σεπτεμβρίου -οι πρώτες της ζημίες από τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο το 1926. Οι αναλυτές ανέμεναν ζημίες ύψους 59 εκατ. λιρών. Την αντίστοιχη περυσινή περίοδο η M&S είχε κέρδη 176 εκατ. λιρών.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα