Ενισχύεται η οικονομία του Καναδά

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2007 21:09

Συνεχής είναι η ενίσχυση της οικονομίας του Καναδά, με την ανεργία να αγγίζει τα κατώτερα όριά της, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, το 6% των πολιτών ήταν άνεργοι τον περασμένο Ιούλιο, έναντι 6,1% τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, κάτι που συνιστά τη μεγαλύτερη πτώση από το 1974.

Η ανεργία έχει μειωθεί και στους νέους μεταξύ 15 και 24 ετών, ενώ το Πρινς Εντουαρντ Αϊλαντ και η Μανιτόμπα απασχολούν το 70% σε φοιτητές και μαθητές.

Παρά το ότι δεν υπήρξε πραγματική αύξηση των θέσεων εργασίας, αυξήθηκαν οι απασχολούμενοι σε βιομηχανίες, τεχνικές υπηρεσίες, εταιρείες ηλεκτρονικών και επιστημονικών μέσων. Ταυτόχρονα μειώθηκαν οι εργαζόμενοι σε μορφωτικές υπηρεσίες, οικονομικές και ασφαλιστικές εταιρείες.

Εξαιρετικά ωφελημένο από την έκρηξη της οικονομίας φαίνεται να είναι το γαλλόφωνο Κεμπέκ, το οποίο απέκτησε 69.000 νέες θέσεις εργασίας κατεβάζοντας το επίπεδο ανεργίας στο 6,9%, ρεκόρ για τα τελευταία 33 χρόνια.

Πάντως, η Αλμπέρτα εξακολουθεί να έχει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας έναντι όλων των επαρχιών, καθώς η οικονομία ανθίζει λόγω της εκμετάλλευσης των εκεί πετρελαιοπηγών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα