Διευρύνουν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκές μετοχές

Σημαντική άνοδος 2,47% για τον FTSE στο Λονδίνο
Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2007 16:07
UPD:16:09

Οι ευρωπαϊκές μετοχές διευρύνουν τα κέρδη τους και αναρριχώνται στα υψηλότερα επίπεδα της σημερινής συνεδρίασης μετά την ανακοίνωση ότι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον προηγούμενο μήνα σημείωσαν μεγαλύτερη αύξηση απ’ ό,τι αναμενόταν.

Σήμερα οι χρηματιστηριακές αγορές παγκοσμίως ανακάμπτουν μετά και τη νέα παρέμβαση τόσο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όσο και της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τόνωση της ρευστότητας ώστε να αποφευχθεί μία ενδεχόμενη κρίση λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών στις πιστωτικές αγορές.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρενέβη σήμερα για τρίτη συνεχόμενη μέρα διοχετεύοντας ποσό μεγαλύτερο των 47,65 δισ. ευρώ. Νωρίτερα η Τράπεζα της Ιαπωνίας δάνεισε σήμερα τα ιαπωνικά χρηματοπιστωτικά

ιδρύματα 5,1 δισ. δολάρια. Ανάλογα, οπι κεντρικές τράπεζες της Νότιας Κορέας, της Σιγκαπούρης, των Φιλιππίνων, της Ινδονησίας, της Ινδίας και της Μαλαισίας είπαν ότι είναι έτοιμες να διοχετεύσουν ρευστό στα συστήματά τους εάν απαιτηθεί κάτι τέτοιο.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας και η κεντρική τράπεζα του Καναδά διοχέτευσαν στις χρηματαγορές 254 δισ. δολάρια την περασμένη Πέμπτη και 135,7 δισ. δολάρια την περασμένη Παρασκευή, προχωρώντας για πρώτη φορά μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 σε συντονισμένες παρεμβάσεις ρευστότητας.

Οι σημερινές κινήσεις είχαν ως αντίκτυπο την άνοδο των δεικτών στις ασιατικές και στις μεγάλες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές. Στην Ευρώπη, οι δείκτες κινούνται σε θετικό έδαφος και λόγω της αναθεώρησης προς τα πάνω της αξιολόγησης της Morgan Stanley για τις μετοχές των τραπεζών και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Στις 16:00 ώρα Ελλάδος, στη χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE ανακτούσε μέρος των απωλειών της περασμένης εβδομάδας σημειώνοντας άνοδο 2,47%, στις 6.187,40 μονάδες, χάρη κυρίως στα κέρδη των μεταλλευτικών και των τραπεζών. Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 κατέγραφε επίσης σημαντικά κέρδη της τάξης του 2,10%, διαμορφούμενος στις 5.562,99 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο Xetra DAX ενισχυόταν 1,41% στις 7.446,68 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα