Aspis Bank: Στα 3,5 εκατ. ευρώ έπεσαν τα καθαρά κέρδη

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2007 18:00
UPD:18:36

Πτώση παρουσίασαν τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 3,5 εκατ. ευρώ έναντι 5,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2006, κάτι που, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οφείλεται στην καταβολή έκτακτου φόρου ύψους 5,5 εκατ. ευρώ που αφορά προηγούμενες χρήσεις.

Σημαντική ενίσχυση των κερδών προ φόρων, ανερχόμενα σε 10,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 46% σε σχέση με πέρυσι καταγράφεται στα οικονομικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου του 2007 της Aspis Bank.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, η αύξηση των κερδών προ φόρων προήλθε από την ενίσχυση των λειτουργικών εσόδων κατά 6%, με παράλληλη μείωση των λειτουργικών εξόδων κατά 3%.

Η τράπεζα επισημαίνει ότι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι η οργανική κερδοφορία είναι αυξημένη και ο δείκτης αποτελεσματικότητας, ο οποίος διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών (73,4%), βαίνει συνεχώς βελτιούμενος. Επιπλέον, το β' τρίμηνο 2007 η ASPIS BANK άντλησε νέα κεφάλαια με την έκδοση ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης και υβριδικών τίτλων συνολικού ύψους 90 εκατ., ευρώ ενισχύοντας περαιτέρω την κεφαλαιακή της επάρκεια με αποτέλεσμα ο αντίστοιχος δείκτης να ανέρχεται σε 17% στις 30.6.2007.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aspis Bank Κωνσταντίνος Καρατζάς δήλωσε ότι «η συγκυριακή επιβάρυνση των καθαρών κερδών με έκτακτο φόρο ύψους ευρώ 5,5 εκατ., που αφορά παρελθούσες χρήσεις, δεν πρόκειται να επιβραδύνει την πορεία ανάπτυξης της Aspis Bank», κάτι που, όπως είπε, υποδηλώνουν οι επιταχυνόμενοι ρυθμοί αύξησης του ενεργητικού και των χορηγήσεων καθώς και η συνεχιζόμενη βελτίωση του δείκτη αποτελεσματικότητας με ταυτόχρονη μείωση του λειτουργικού κόστους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα