Έναρξη Νοεμβρίου με ήπια άνοδο για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 10:54
UPD:11:12
REUTERS/STAFF

Με ήπια άνοδο υποδέχθηκαν τον Νοέμβριο οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, εν μέσω των νέων lockdowns που εφαρμόζουν η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κι ενώ απομένει πλέον μία ημέρα πριν από τη διεξαγωγή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.  

Σε αυτό το στάδιο ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 δεν λειτουργεί εξαιτίας τεχνικού προβλήματος, με τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο και Παρίσι και Μιλάνο να κινούνται με ήπια άνοδο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που επανήλθε σε lockdown κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, θεσπίζοντας μια πολιτική παραμονής στα σπίτια για ένα μήνα σε ολόκληρη την Αγγλία από την Πέμπτη, με εξαίρεση τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα βασικά καταστήματα.

Η Γερμανία και η Γαλλία έχουν επιβάλει παρόμοια μέτρα την περασμένη εβδομάδα, ενώ η Ιταλία είναι πιθανό να συσφίξει περαιτέρω τα δικά της μέτρα.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν απεγνωσμένα να σταματήσουν την έξαρση του κορωνοϊού πριν από την περίοδο των διακοπών στο τέλος του έτους, ωστόσο αυτά τα νέα μέτρα ελλοχεύουν τον κίνδυνο η ευρωπαϊκή οικονομία να επιστρέψει σε ύφεση.

Κάποια αισιόδοξα μηνύματα ήρθαν από την Κίνα, καθώς η μεταποιητική δραστηριότητα επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε μια δεκαετία. Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της Caixin για τον Οκτώβριο αυξήθηκε στις 53,6 μονάδες, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης.

Η easyJet εξετάζει επιλογές για να ενισχύσει τα οικονομικά της, σύμφωνα με τον CEO Γιόχαν Λούντγκρεν και δεν αντιτίθεται σε όποια κρατική στήριξη που θα βοηθήσει την αεροπορική εταιρεία να ξεπεράσει την πανδημία κορωνοϊού.

Από την άλλη απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα της Ryanair για το εξάμηνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου με απώλειες 197 εκατ. ευρώ.

Πηγή: investing.com



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα