Παρέμβαση Σαρκοζί για την κρίση στις αγορές

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2007 13:58

Μέτρα για την ενίσχυση της διαφάνειας στη λειτουργία των αγορών προτείνει ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με επιστολή του στην καγκελάριο της Γερμανίας ¶γκελα Μέρκελ και καλεί τις χώρες της Ομάδας των επτά βιομηχανοποιημένων χωρών να ασχοληθούν με την παρούσα οικονομική κρίση.

Στην επιστολή του προς την κ. Μέρκελ, η οποία ασκεί την προεδρία της Ομάδας των Επτά, ο πρόεδρος της Γαλλίας δηλώνει «πεπεισμένος ότι οι κινήσεις αυτές των αγορών δεν θα πρέπει να επηρεάσουν επί μεγάλο χρονικό διάστημα την ανάπτυξη των οικονομιών μας, που είναι εύρωστες».

Ο Νικολά Σαρκοζί προτείνει συνεργασία επί του θέματος της κρίσης των υπουργών Οικονομικών των Επτά, με τις Κεντρικές Τράπεζες, το Φόρουμ Νομισματικής Σταθερότητας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να συντάξουν μια αναλυτική έκθεση και προτάσεις κατά τη διάρκεια της προσεχούς συνόδου του Οκτωβρίου στην Ουάσιγκτον.

«Παραμένοντας σε ετοιμότητα ως προς την εξέλιξη της κατάστασης, θεωρώ ότι η ευθύνη μας ως αρχηγών κυβερνήσεων είναι να διδαχθούμε από σήμερα κιόλας από τα γεγονότα που πλήττουν τις αγορές», αναφέρει ο Νικολά Σαρκοζί στην επιστολή του, αντίγραφα της οποίας εστάλησαν σε όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ομάδας των 7.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα