HSBC: Προς εξαγορά της νοτιοκορεατικής KEB

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2007 09:27
UPD:09:28

Σε συνομιλίες για την εξαγορά του 51% της νοτιοκορεατικής τράπεζας Korea Exchange Bank ανακοίνωσε πως βρίσκεται η HSBC, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα από άποψης χρηματιστηριακής αξίας. Η εξαγορά της ΚΕΒ από τα Lone Star Funds εντάσσεται στα σχέδια της HSBC να ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους τραπεζικούς ομίλους στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.

Η αξία του μεριδίου υπολογίζεται περίπου στα 4,3 τρισ. γουόν (4,5 δισ. δολ.), βάσει της τιμής κλεισίματος της μετοχής της KEB στις 17 Αυγούστου. Οποιαδήποτε εξαγορά της νοτιοκορεατικής τράπεζας απαιτεί διοικητική έγκριση, αναφέρεται σε ανακοίνωση της HSBC.

Η ευρωπαϊκή τράπεζα επιδιώκει να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στις ταχύτατα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας και παράλληλα να απομακρυνθεί από την αγορά των ΗΠΑ, όπου τα κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του 2007 κατρακύλησαν κατά 35%, λόγω της κρίσης στην αγορά των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων χαμηλής εξασφάλισης.

Η μετοχή της KEB αυξανόταν σήμερα κατά 6,9% στα 13,950 γουόν, που συνιστά τη μεγαλύτερο άνοδο από τον Ιανουάριο του 2006. Η μετοχή της HSBC αυξήθηκε κατά 1,77% στα 138,2 δολ. Χονγκ Κονγκ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα