Συνεχίζεται η κάθοδος των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, εν μέσω του 2ου κύματος κορωνοϊού

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 10:27
UPD:10:29
REUTERS/STAFF

Με ήπιες απώλειες κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην έναρξη της συνεδρίασης, μετά τις βαριές απώλειες που υπέστησαν τη Δευτέρα, εν μέσω ενός γενικευμένου sell-off, σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ο τραπεζικός κλάδος θα βρεθεί σήμερα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα από τις HSBC και Santander.

Η βρετανική τράπεζα ανέφερε κέρδη προ φόρων για το γ΄ τρίμηνο του 2020 ύψους 3,1 δισ. δολαρίων, ενώ η ισπανική τράπεζα από την πλευρά της δημοσίευσε καθαρά κέρδη ύψους 1,75 δισ. ευρώ για το ίδιο διάστημα.

Ήδη ο ευρωπαϊκός κλάδος είναι από εκείνους που σημειώνουν κέρδη και παρουσιάζει την καλύτερη εικόνα με άνοδο σχεδόν 1%.

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού με γεωμετρική πρόοδο, έχει επαναφέρει μνήμες Μαρτίου στους επενδυτές, φοβούμενοι ότι η παγκόσμια οικονομία κινείται προς μία ύφεση διπλής πτώσης.

Η Wall Street χθες σημείωσε αισθητές απώλειες, με τον Dow Jones να υποχωρεί 2,3% , τον S&P 500 να χάνει 1,9% και τον 1,6%.

Αντίστοιχα απώλειες καταγράφηκαν και στην Ευρώπη, με το DAX να σημειώνει πτώση 3,7%, τον CAC 1,9% τον FTSE 100 1,2%.

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού έχει πυροδοτήσει προσδοκίες για δράση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στη συνεδρίασή της την ερχόμενη Πέμπτη, αν και η άποψη είναι ότι η τράπεζα θα ανακοινώσει νέα μέτρα κατά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινείται χαμηλότερα κατά 0,30%, ενώ με παρόμοιο ποσοστό υποχωρούν τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο και Μιλάνο.  

Πηγή: investing.com



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα