PayPal: «Άνοιγμα» σε bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 23:01
UPD:23:11
EPA/MAURITZ ANTIN

Χαρακτηρίζοντας την ως «αναπόφευκτη» εξέλιξη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της PayPal, Dan Schulman, έκανε γνωστό πως η διαδικτυακή εταιρεία πληρωμών ετοιμάζεται να λανσάρει μια νέα υπηρεσία, που θα επιτρέπει  στους χρήστες να αγοράζουν, να διατηρούν και να πωλούν ψηφιακό νόμισμα στον ιστότοπο και τις εφαρμογές της.

Η αποτελεσματικότητα, η ταχύτητα και η ανθεκτικότητα των κρυπτονομισμάτων παρέχουν στους ανθρώπους οικονομικά πλεονεκτήματα, δήλωσε ο ίδιος.

Οι επενδυτές του bitcoin επεφύλαξαν θερμή «υποδοχή» της ΄'ειδησης με αποτέλεσμα να  αυξηθεί η αξία του κατά 5%..

«Η παγκόσμιά μας εμβέλεια, η γνώση περί ηλεκτρονικών πληρωμών, το διπλό δίκτυο και η ικανή ασφάλεια μαζί με τη γρήγορη χρήση, μας προσφέρουν την ευκαιρία και ευθύνη, ώστε να βοηθήσουμε στην κατανόηση, αγορά και λειτουργία αυτών των νέων μέσων συναλλαγής» δήλωσεεπίσης ο Schulman.

Σύμφωνα με όσα έγινα γνωστά, η νέα της υπηρεσία της PayPal, θα δώσει στους πελάτες τη δυνατότητα να διατηρούν και να ανταλλάσσουν κρυπτονομίσματα Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash και Litecoin χρησιμοποιώντας το ψηφιακό πορτοφόλι της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, οι πελάτες της εταιρείας στις ΗΠΑ θα λάβουν πρόσβαση σε υπηρεσίες κρυπτογράφησης τις επόμενες εβδομάδες, αλλά δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν για προϊόντα και υπηρεσίες χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση έως τις αρχές του 2021.

Οι πελάτες της Venmo και επιλεγμένοι διεθνείς καταναλωτές του PayPal δεν θα έχουν υπηρεσίες κρυπτογράφησης μέχρι κάποιο χρονικό διάστημα το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Να σημειωθεί ότι η πανδημία έχει πυροδοτήσει άνθηση στον κλάδο των διαδικτυακών πληρωμών και εταιρείες όπως το PayPal, το Square (SQ) και το Venmo το οποίο ανήκει η PayPal. Μάλιστα, η μετοχή της εταιρείας έχει υπερδιπλασιαστεί από την αρχή της κρίσης του covid-19.
Το PayPal δεν είναι η μόνη μεγάλη εταιρεία που στοιχηματίζει σε κρυπτονομίσματα. Η Square ξόδεψε 50 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει περισσότερα από 4.700 bitcoin αυτόν το μήνα. Η Οικονομική Διευθύντρια της Square Amrita Ahuja είπε σε δημοσιογράφους εκείνη την εποχή ότι η εταιρεία πιστεύει ότι το bitcoin θα μπορούσε να είναι περισσότερο "πιο πανταχού παρόν νόμισμα" στο μέλλον.

 naftemporiki.gr - Με πληροφορίες από το CNN



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα