Ιταλία - Κορωνοϊός: Μέτρα για τις πληγείσες επιχειρήσεις θα λάβει η κυβέρνηση Κόντε

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 15:31
UPD:15:33
REUTERS/GUGLIELMO MANGIAPANE

Η Ιταλία αναμένεται να παρουσιάσει μια δέσμη μέτρων για την στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τους νέους περιορισμούς που αποσκοπούν στην άμβλυνση του δεύτερου κύματος του Covid-19, την στιγμή που αυξάνονται οι διαμαρτυρίες κατά των περιορισμών σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε αρκετές πόλεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο της εστίασης, των γυμναστηρίων και των κινηματογράφων, καθώς και για τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε σε ορισμένες περιοχές. Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ξέσπασαν επεισόδια με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε ρίψη δακρυγόνων.

Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει για να εγκρίνει μέτρα αξίας περίπου 4,5-5 δισεκατομμυρίων ευρώ  για εταιρείες που επηρεάζονται από τους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένων νέων κεφαλαίων για προγράμματα.

Ο υπουργός Οικονομίας  Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι δήλωσε την Κυριακή ότι επιδιώκεται να καταβληθούν αποζημιώσεις έως τα μέσα Νοεμβρίου ή το τέλος του έτους το αργότερο.

«Μετά το lockdown τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, έπρεπε να πληρώσουμε το προσωπικό από τις δικές μας τσέπες λόγω καθυστερήσεων στο πρόγραμμα. Οι εργαζόμενοί μας έλαβαν μόνο την τελευταία πληρωμή πριν από 15 ημέρες », είπε.

Το πακέτο επιχειρηματικής ενίσχυσης θα περιλαμβάνει εφάπαξ πληρωμές, πιστώσεις φόρου για ενοίκια, κατάργηση της καταβολής φόρου στέγασης και κεφάλαια για 10 εβδομάδες για προσωρινά προγράμματα προσωρινής απόλυσης, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Τα κεφάλαια για τις ιταλικές εταιρείες που υπόκεινται σε νέους περιορισμούς που επιβάλλονται για τον έλεγχο του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού θα είναι διαθέσιμα ήδη από αύριο Τρίτη, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αντόνιο Μισιάνι.

naftemporki.gr με πληροφορίες από το Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα