Αναβαθμίστηκε ο σταθμός Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου της Ρεβυθούσας

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2007 16:24

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση όλων των μηχανημάτων και συστημάτων αναβάθμισης του σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου της Ρεβυθούσας, που ανήκει στο Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (Δ.Ε.Σ.Φ.Α. Α.Ε.).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης της Ρεβυθούσας και με τις επιπλέον δυνατότητες που αποκτά, καθίσταται πλέον σε μία από τις σημαντικότερες και πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις αεριοποίησης LNG στη Μεσόγειο και σε όλη την Ευρώπη.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 47,8 εκατομμυρίων ευρώ, συγχρηματοδοτήθηκε κατά 45%, δηλαδή 21,52 εκατομμύρια ευρώ, από το Επιχειρηματικό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα (ΕΠ.ΑΝ) του Γ΄ΚΠΣ.

Παράλληλα, έχει εγκριθεί και ενταχθεί για συγχρηματοδότηση στο ΕΠΑΝ του Γ’ ΚΠΣ και θα αποτελέσει έργο - γέφυρα με το Δ’ ΚΠΣ, η κατασκευή μίας μονάδας συμπαραγωγής ισχύος 15,5 MW, προϋπολογισμού περίπου 16,5 εκατ. ευρώ, με δημόσια δαπάνη 7,41 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των αναγκών της εγκατάστασης σε ηλεκτρική και θερμική ενέργεια, με παράλληλα οφέλη για την ενίσχυση του συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Για μία από τις σημαντικότερες ενεργειακές επενδύσεις των τελευταίων ετών, που θα συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω ενίσχυση των εγχώριων ενεργειακών υποδομών αλλά και στην ικανοποίηση των ολοένα και αυξανόμενων αναγκών, με αιχμή την ηλεκτροπαραγωγή, τη βιομηχανική και την οικιακή χρήση, της αγοράς σε φυσικό αέριο. έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι θα ενισχύσει τη θέση της χώρας ως κέντρο διανομής φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα