Σε θετικό έδαφος «γύρισαν» οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2007 15:26

Σε θετικό έδαφος «γύρισαν» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι ανοδικές τάσεις των futures στη Wall Street και οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου συνέβαλαν στο να αντισταθμιστούν οι απώλειες από τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για την κατάσταση στην πιστωτική αγορά.

Στήριγμα στις μετοχές παρείχε και η εκτίμηση ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σύντομα σε νέα μείωση των επιτοκίων ενώ η αύξηση των κινεζικών επιτοκίων δεν επηρέασε τις αγορές.

Νωρίτερα οι μετοχές των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Ευρώπη βρέθηκαν υπό πίεση, ενώ το κλίμα επιβαρύνθηκε από την ανακοίνωση ότι ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης ZEW στη Γερμανία σημείωσε σημαντική πτώση κατά 17,4 μονάδες τον Αύγουστο, στις -6,9 μονάδες, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2006.

Αίσθηση προκάλεσε και η είδηση ότι η γερμανική κρατική τράπεζα Landesbank Sachsen Girozentrale έλαβε έκτακτη επιχορήγηση 17,3 δισ. ευρώ από άλλες κρατικές τράπεζες της Γερμανίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους κλυδωνισμούς από την υπερβολική της έκθεση στην αγορά των subprime loans.

Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη σημείωνε άνοδο 0,68% στις7.458,19 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE διαμορφωνόταν στις 6.095,70 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,28% και στο Παρίσι ο CAC 40 βρίσκεται στις 5.437,06 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,70%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα