Νέες καθησυχαστικές δηλώσεις Μπους για την κατάσταση στις χρηματαγορές

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2007 21:36

Τα θεμελιώδη δεδομένα της ομοσπονδιακής (αμερικανικής) οικονομίας παραμένουν ισχυρά διαβεβαίωσε εκ νέου ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους την ώρα που στα διεθνή χρηματιστήρια σημειώθηκαν εκ νέου, σήμερα, νευρικές διακυμάνσεις των δεικτών τους.

Τόνισε ακόμη ότι οι αγορές, τώρα, έχουν ικανή ρευστότητα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Χένρι Πώλσον, ο οποίος κάλεσε τους επενδυτές να κάνουν υπομονή και επισήμανε ταυτοχρόνως πως θα χρειαστεί καιρός για να απορροφηθούν όλα τα προβλήματα που ανέκυψαν στις αγορές από την δυσχέρεια εξυπηρέτησης των στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν απέκρυψε ωστόσο στις σημερινές δηλώσεις του πως η παρούσα χρηματιστηριακή κρίση μπορεί να έχει επιπτώσεις στον ρυθμό ανάπτυξης της ομοσπονδιακής οικονομίας στο υπόλοιπο του έτους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Τραπεζικών υποθέσεων της Γερουσίας Κρίστοφερ Ντοντ δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (FED) Μπεν Μπερνάνκι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει «απολύτως όλα τα εργαλεία» που έχει στη διάθεσή του, για να καθησυχαστούν οι επενδυτές των χρηματιστηρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα