Σε χαμηλό μηνός οι ευρωπαϊκές μετοχές, εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 10:43
UPD:10:45
REUTERS/STAFF

Σε χαμηλό σχεδόν μηνός υποχωρούν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς στις ανησυχίες για τα αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο και το αδιέξοδο στις συνομιλίες στις ΗΠΑ για το νέο πακέτο στήριξης, ήρθε να προστεθεί η υποχώρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία.

Χθες η Ισπανία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ξεπέρασε το 1 εκατ. κρούσματα, ενώ στην Ιταλία καταγράφηκε νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων.

Την ίδια ώρα οι Γερμανοί καταναλωτές εμφανίζονται απαισιόδοξοι με τον δείκτη του οικονομικού Ινστιτούτου GfK του καταναλωτικού κλίματος για τον Νοέμβριο, να υποχωρεί περαιτέρω στο -3,1%, από -1,7% τον Οκτώβριο.  

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 παρουσιάζει απώλειες 0,90%, δεχόμενος έντονες πιέσεις από τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και τον τεχνολογικό.

Αυτή η υποχώρηση των μετοχών των αυτοκινητοβιομηχανιών και τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, έχουν τραβήξει τον γερμανικό DAX ήδη 1,20% χαμηλότερα.

Τα αποτελέσματα για το γ΄ τρίμηνο του 2020 των Unilever, Michelin, L’Oreal, Pernod Ricard και STMicroelectronics, θα βρεθούν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, ενώ η IAG μητρική της British Airways προειδοποίησε για ζημιές ύψους 1,3 δισ. ευρώ για το ίδιο διάστημα.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα