IAG: Προβλέπει ζημιές ύψους 1,3 δισ. ευρώ το γ΄ τρίμηνο του 2020

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 09:58
UPD:10:06
REUTERS/Toby Melville

Ζημιές ύψους 1,3 δισ. ευρώ για το γ΄ τρίμηνο, ανακοίνωσε ότι αναμένει η IAG, μητρική της British Airways, καθώς οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό συνεχίζουν να μειώνουν τη ζήτηση για ταξίδια και αναγκάζοντας τον όμιλο να υποβαθμίσει περαιτέρω τις προοπτικές για το υπόλοιπο του έτους.

Ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών, ο οποίος έχει υπό την ιδιοκτησία του επίσης τις Iberia, Vueling και Aer Lingus, ανακοίνωσε τα προκαταρκτικά του αποτελέσματα για τους 3 μήνες έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, μία εβδομάδα νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Η ζημιά 1,3 δισ. ευρώ ήταν σημαντικά χειρότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για απώλειες ύψους 920 εκατ. ευρώ και έναντι κερδών 1,4 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα αποτελέσματα ήταν τα πρώτα που δημοσιεύονται υπό τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Λουίς Γκαγιέγκο, ο οποίος αντικατέστησε τον Γουίλι Γουόλς στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Όπως δήλωσε η IAG το δ΄ τρίμηνο δεν θα πραγματοποιήσει πτήσεις περισσότερο από το 30% της χωρητικότητάς της, σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, χαμηλότερη από την προηγούμενη καθοδήγησή της.

Με λιγότερες πτήσεις, ο όμιλος προειδοποίησε ότι δεν αναμένεται πλέον να φτάσει σε νεκρό σημείο όσον αφορά τις καθαρές ταμειακές ροές από τις λειτουργικές δραστηριότητες κατά το δ΄ τρίμηνο, ωστόσο τόνισε ότι η ρευστότητα παραμένει ισχυρή.

Η εταιρεία άντλησε  2,74 δισ. ευρώ από τους μετόχους  στις αρχές Οκτωβρίου, ενισχύοντας τη ρευστότητά της στα 9,3 δισ. ευρώ.

Πηγή: Reuters

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα