Ευρωαγορές: Πτώση των δεικτών στις πρώτες συναλλαγές

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 10:47
UPD:10:50
STAFF

Πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στις πρώτες συναλλαγές, καθώς οι αυστηρότεροι περιορισμοί για τον κορωνοϊό σε ολόκληρη την ήπειρο και οι αμφιβολίες για το νέο δημοσιονομικό πακέτο των ΗΠΑ πριν από τις προεδρικές εκλογές, αντιστάθμισαν την ικανοποίηση από τα ισχυρά κέρδη της ελβετικής τράπεζας UBS και των αποτελεσμάτων άλλων εταιρειών.

Η Ιρλανδία ανακοίνωσε μερικούς από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς στην Ευρώπη τη Δευτέρα, ενώ η Ιταλία, η Ισπανία και η Βρετανία επέβαλαν επίσης μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, προκαλώντας ανησυχίες σχετικά με τον πιθανό οικονομικό αντίκτυπο.

Οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές που διαχειρίζεται η Euronext επανήλθαν σε κανονική λειτουργία, μετά τα χθεσινά προβλήματα που είχαν σαν αποτέλεσμα να διακοπούν οι συναλλαγές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχωρεί 0,37%, ακολουθώντας την πτώση των ασιατικών αγορών.

Η μετοχή της ελβετικής τράπεζας UBS κινείται ανοδικά μετά την αύξηση κερδών κατά 99%, το γ΄ τρίμηνο του 2020.

Κέρδη παρουσιάζει η μετοχή της σουηδικής τράπεζας, καθώς ανέφερε καλύτερη από το αναμενόμενο αύξηση στα τριμηνιαία καθαρά κέρδη.

Άλμα 15,8% πραγματοποιεί η μετοχή της κατασκευάστριας περιφερειακών συσκευών για υπολογιστές Logitech, μετά την αναθεώρηση επί τα βελτίω των προβλέψεων της για το υπόλοιπο του έτους.

Απώλειες πέριξ του 0,50% καταγράφει η Φρανκφούρτη και το Μιλάνο, πλησίον του -0,20% κινούνται Λονδίνο και Παρίσι.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα